Back to Question Center
0

Semalt: Πώς να αποκλείσετε το spam στο IIS

1 answers:

Το spam spam παραπομπής έχει γίνει μια κοινή και δυσάρεστη απειλή λόγω της διάδοσης νέων ιστολογίων τα τελευταία χρόνια. Ακριβώς όπως τα σχόλια και τα μηνύματα spam, το spam παραπομπής έχει σχεδιαστεί για να τοποθετεί συνδέσμους σε έναν ιστότοπο που έχει προσβληθεί, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και την αύξηση της επισκεψιμότητας του μηχανισμού αναζήτησης . Συνήθως, τα σχόλια και τα bots trackback μπορούν να διατηρηθούν με τη χρήση μεθόδων ανθρώπινης επαλήθευσης, όπως οι υπηρεσίες kittenauth, captcha και spam, όπως η Askimet.

Δυστυχώς, spam spam παραπομπής είναι ένας διαφορετικός βραστήρας των ψαριών συνολικά. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν επιδιώκει να δημοσιεύει απευθείας συνδέσμους σε έναν ιστότοπο - companies mobile. Αντ 'αυτού, το bot στηρίζεται σε bloggers που αγαπούν να δημοσιεύουν στατιστικά στοιχεία στους ιστοτόπους τους σχετικά με το πού η κυκλοφορία τους προέρχεται από κοινώς γνωστό ως παραπομπή. Αυτοί οι spammers χτυπούν τον ιστότοπό σας με ψεύτικο παραπομπή που οδηγεί πίσω στην περιοχή σας. Ξαφνικά, οι ιδιοκτήτες ιστολογίου αρχίζουν να παρατηρούν ζωντανά στατιστικά στοιχεία παραπομπής που εμφανίζονται στους ιστότοπούς τους με συνδέσμους πίσω σε παράξενους ιστότοπους. Το bot κάνει αυτό επανειλημμένα, και αν δεν γίνει τίποτα, τα bots μπορούν να πάρουν τεράστια ποσά από πόρους εύρους ζώνης που οδηγούν σε άρνηση εξυπηρέτησης (DOS).

Ο Μιχάλης Μπράουν, ο εμπειρογνώμονας Semalt , δηλώνει ότι σε βέλτιστο σενάριο, τα bots θα πλημμυρίζουν τα αρχεία καταγραφής σας με ψευδή δεδομένα αφήνοντας σας χωρίς ιδέα από πού προέρχεται η κυκλοφορία σας. Αν έχετε πληγεί από αυτά τα bots, μπορείτε να αποκλείσετε το spam στο iis:

Επαναδιατύπωση ISAPI

Webmasters που έχουν πληγεί από τα bots παραπομπής είναι έκπληκτοι που συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κρατήσουν τα bots έξω κάνοντας αλλαγές σε δύο γραμμές στην κορυφή του ISAPI Rewrite httpd.ini αρχείο. Κάνοντας αυτές τις αλλαγές εκτελείται έλεγχος παραπομπής όλων των εισερχόμενων επισκεπτών κατά τη λίστα των γνωστών bots παραπομπής. Μόλις εντοπιστεί ένας αγώνας, δεν πραγματοποιείται περαιτέρω επεξεργασία και αποστέλλεται ένας κωδικός σφάλματος που δεν βρέθηκε (404).

# Παραπομπή μπλοκ SPAM

# Προσθέστε λέξεις-κλειδιά ανάμεσα στο παρακάτω και διαχωρίστε με |

RewriteCond Referer:. * (?: λέξεις-κλειδιά | πηγαίνετε εδώ). *

RewriteRule (. *) $ 1 [I, F].

Για να διατηρήσετε τα bots έξω, συμπληρώστε τις αγκύλες χρησιμοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά όπως υποδεικνύεται παραπάνω από τη συμβολοσειρά παραπομπής και διαχωρίστε τις με το σύμβολο του σωλήνα. Εάν τα bots σας χτυπήσουν στο σημείο 1.marine.com και site2.marine.com, απλά εισάγετε τη θαλάσσια λέξη-κλειδί. Αυτό θα εμποδίσει τυχόν τρέχουσες και μελλοντικές προσπάθειες από ιστότοπους με τη λέξη θαλάσσιο από το χτύπημα του ιστότοπού σας. Λάβετε υπόψη ότι το ISAPI Rewrite δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε έναν καλό παραπέμποντα από έναν κακό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε παραπομπή με λέξεις που ταιριάζουν με όσα έχετε ορίσει θα αποκλειστεί ακόμα και αν είναι νόμιμη κυκλοφορία .

Μόλις έχετε ρυθμίσει τα φίλτρα στη θέση τους, θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στα αρχεία καταγραφής παραπομπής. Εάν τα bots σας χτύπησαν πολύ σκληρά, θα υπάρξει σημαντική μείωση στη χρήση των πόρων του συστήματος. Παρόλο που το ISAPI Rewrite για να κρατήσει έξω τα bots παραπομπής μπορεί να μην είναι η πιο κομψή λύση στο πρόβλημα, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική η διατήρησή τους.

Οι Μποτς εξελίσσονται πάντα

Πριν να καθίσετε και να χαλαρώσετε επειδή έχετε κατορθώσει να αποκλείσετε τα μηνύματα spam στο iis, να έχετε κατά νου ότι οι ρόλοι συνεχώς εξελίσσονται. Αργά ή γρήγορα θα ξεπεράσουν τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας. Για να κρατήσετε μπροστά από τα bots, παρακολουθήστε τα αρχεία καταγραφής παραπομπής. Αν παρατηρήσετε ότι εμφανίζονται νέοι ιστότοποι spam παραπομπής, προσθέστε τους στη λίστα σας.

November 29, 2017