Back to Question Center
0

Semalt Expert σχετικά με την παρεμπόδιση του ρωσικού ανεπιθύμητου παραπομπής από το Google Analytics

1 answers:

Οι spammers αναπτύσσουν συνεχώς νέους τύπους spam που προσβάλλουν το Google Analytics. Επί του παρόντος, υπήρξε μια εισροή ανεπιθύμητων μηνυμάτων από τη Ρωσία με τους spammers να πάρουν το χρόνο τους για να αναπτύξουν spams που θα συγκεντρώσουν την κυκλοφορία. Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι spam, συγκεκριμένα: Αναλυτικά, Crawler, Legit bots και Spam αναζήτησης.

Βυθιστείτε στα συναρπαστικά ζητήματα που έδωσε ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας από Semalt , Αλέξανδρος Peresunko, και παραμείνετε ασφαλείς από την παραπομπή spam .

Αναλυτικό spam

Είναι επίσης γνωστές ως παραπομπές φαντασμάτων. Παρόλο που δεν επισκέπτονται τον ιστότοπο, εμφανίζονται στα αναλυτικά στοιχεία ενώ παράλληλα σπαταλώνουν τα αναγνωριστικά του Google Analytics. Το spamming λαμβάνει χώρα με τυχαίο τρόπο και αποσκοπεί στο να εξαπατήσει τον χρήστη του υπολογιστή να ανοίξει τους δικτυακούς τόπους παραπομπής. Πρόκειται κυρίως για ρωσική προέλευση.

Spam Crawler

Αυτοί είναι οι τύποι spam που χαρακτηρίζονται από την περιπλάνηση τους στο διαδίκτυο συλλέγοντας πληροφορίες. Συνιστάται να αποφύγετε την επίσκεψή τους εξαιτίας της απειλής του ιού τους και επομένως πρέπει να εμποδίζονται. Παράδειγμα spam των ανιχνευτών είναι spam

Νομίσματα Bots

Παρόλο που οι νόμιμες εικόνες δεν εμφανίζονται συνήθως στην ανάλυση, περιστασιακά αράχνουν γύρω από το περιεχόμενο σε μια προσπάθεια να εμφανιστούν στις μηχανές αναζήτησης .

Αναζήτηση Spam

Αυτά τα ανεπιθύμητα μηνύματα δεν επισκέπτονται στην πραγματικότητα τον ιστότοπό τους, αλλά αντιθέτως αντιλογίζουν το ping σε μια προσπάθεια να σπάσουν τους στόχους τους. Τα ανεπιθύμητα μηνύματα αναζήτησης μπορούν να φιλτραριστούν αποτρέποντάς τα από το να εμφανίζονται στο λογαριασμό της Analytics.

Μέτρα καταπολέμησης του spam

Παρόλο που οι spam εμφανίζονται να συνδέονται με ιστότοπους, οι ρωσικοί spam δεν εμπλέκουν πραγματικά τους ιστότοπους στους οποίους εμφανίζονται. Ακολουθεί μια λίστα με μερικές από τις πιο κοινές συνδέσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας:

 • hulfingtonpost.com
 • 7makemoneyonline.com
 • cenoval.ru
 • pricereg.com
 • darodar.com
 • economy.co
 • ..com
 • bestwebsiteawards.com
 • κουμπιά-for-website.com
 • ilovevitality.com

Οι περισσότεροι από αυτούς τους συνδέσμους δεν πηγαίνουν στον ιστότοπο των χρηστών αλλά αντίθετα επισκέπτονται τα αναγνωριστικά χρήστη των χρηστών του Google Analytics. Οι σύνδεσμοί τους εμφανίζονται σε αναλυτικά αποτελέσματα, τα οποία προσελκύουν τους χρήστες της Google να επισκέπτονται τους ιστοτόπους τους. Παραδείγματα τέτοιων spams είναι darodar και ilovevitality.com. Παρόλο που οι ανεπιθύμητες ενέργειες δεν επισκέπτονται τον ιστότοπο του χρήστη, είναι απαραίτητο να τους εμποδίσετε να εμφανίζονται στα αποτελέσματα του Google Analytics. Οι λόγοι για την ανάγκη αποκλεισμού των spam είναι:

 • i. Είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε ακριβή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται τον ιστότοπό μας, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματική ανάλυση. Αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές για τον προσδιορισμό του ποσοστού εγκατάλειψης και η ύπαρξη μηνυμάτων spam καθιστά τα δεδομένα που συλλέγονται για ανάλυση ανακριβή
 • .
 • ii. Η παρουσία spams επηρεάζει αρνητικά την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Η ύπαρξη spammers που αναπτύσσουν συνεχώς νέους τύπους spam απαιτεί την ύπαρξη εταιρειών όπως η Misfit για την καταπολέμηση της βλάβης και την ομαλή λειτουργία της μικρής επιχείρησης
 • .

Οι spams παραπομπής μπορούν να καταπολεμηθούν χρησιμοποιώντας τη λίστα ελέγχου TL:

1. Το εργαλείο φιλτραρίσματος bot μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει την εμφάνιση των bots σε έναν λογαριασμό Google Analytics κάνοντας κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις προβολής" και επιλέγοντας την επιλογή "φιλτράρισμα bot" .

2. Όλες οι ρωσικές διευθύνσεις spam θα πρέπει να φιλτραριστούν, προσθέτοντάς τις στη λίστα αποκλεισμού παραπομπών, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής φίλτρων προβολής.

α) Σε περίπτωση αποκλεισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων παραπομπής, επισκεφθείτε το λογαριασμό Google Analytics και επιλέξτε το εργαλείο "Φίλτρο" .

β) Επιλέξτε την επιλογή "Νέο φίλτρο" και εισάγετε το όνομα τομέα.

γ) Σχετικά με τον τύπο φίλτρου, επιλέξτε την προσαρμοσμένη επιλογή και επιλέξτε την επιλογή Referral .

Πληκτρολογήστε την ακριβή διεύθυνση URL που θέλετε να αποκλείσετε στο "Φίλτρο Φίλτρου" .

ε) Η παραπάνω διαδικασία δ θα πρέπει να διεξαχθεί για τον ίδιο τομέα, αλλά στην επιλογή "Φίλτρο πεδίου" θα πρέπει να κάνετε κλικ στο όνομα του κεντρικού υπολογιστή.

στ) Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τα ανεπιθύμητα μηνύματα αναζήτησης μόνο ότι το πεδίο "Φίλτρο" θα πρέπει να αντικατασταθεί με τον όρο "Καμπάνια" και ότι το πρότυπο είναι η ευανάγνωστη διατύπωση.

3. Ωστόσο, συνιστάται η υποβολή έκθεσης στην Google εάν υπάρχουν υποψίες κακόβουλων κωδικών Source .

November 28, 2017