Back to Question Center
0

Πώς να σταματήσει το κινεζικό spam από την πλημμύρα του iPhone σας; Συμβουλές από το Semalt

1 answers:

Πιθανότατα γνωρίζετε τη σημασία της χρήσης ισχυρών κωδικών πρόσβασης και ενεργοποίησης του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) στις συσκευές Apple σας. Εκατοντάδες έως χιλιάδες άχρηστα κινεζικά μηνύματα spam αποστέλλονται προς και από τις συσκευές iPhone. Ο θύμα του λογαριασμού iMessage μπορεί να γεμίσει το iPad, iPhone, Mac ή άλλες παρόμοιες συσκευές με πολλά junk και gobbledygook ευκολότερα από αυτά που μπορείτε να φανταστείτε - parco divertimenti per bambini milano. Από τεχνικής απόψεως, αυτό δεν είναι ένα hack, αλλά είναι ένα σημάδι ότι κάποιος έχει μαντέψει τον κωδικό σας και χρησιμοποιεί τη συσκευή σας για τις ηλίθιες δραστηριότητές του.

Ο Andrew Dyhan, κορυφαίος εμπειρογνώμονας από το Semalt , έχει προσαρμοσμένα πρακτικά θέματα που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς από τέτοιες επιθέσεις.

Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών έχουν πέσει θύματα αυτών των συστημάτων. Μια εταιρεία ασφάλειας που εδρεύει στην Αγγλία Sophos δημοσίευσε μια ανάρτηση στο blog Naked Security, όπου μοιράστηκε τις εμπειρίες διαφόρων χρηστών του iPhone. Ένας από τους χρήστες δήλωσε ότι το iPhone του χρησιμοποιήθηκε παράνομα για να στείλει ψεύτικα κινεζικά μηνύματα σε όλους τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς του. Δεν έχει ποτέ αναφερθεί αναφορά της παραβίασης των δεδομένων και δεν υπάρχει τρόπος να εξαχθεί ο κωδικός πρόσβασης ενός ατόμου από τις συσκευές του iOS. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ίσως δεν είναι δυνατόν να πει κανείς τι συμβαίνει, αλλά η Apple Inc. ξεκίνησε τον John Munn από το Μπέλφαστ, συνόψισε το πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι οι χρήστες Android διαμαρτύρονται για το θέμα εδώ και χρόνια..Πολλοί κωδικοί πρόσβασης iPhone έχουν μαντέψει, και οι λογαριασμοί είναι hacked κάθε μέρα. Ο John δεν ήταν το μόνο θύμα, καθώς η Sophos διερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε ότι η Apple δεν είχε λάβει καταγγελίες για την έρευνά της και έχει ήδη επιλύσει πολλά ζητήματα .

Πώς λειτουργούν οι επιθέσεις

Πρώτα απ 'όλα, οι χρήστες λαμβάνουν ένα μήνυμα που δηλώνει ότι τα αναγνωριστικά της Apple έχουν πρόσβαση από άγνωστες τοποθεσίες ή συσκευές. Αν λάβετε τέτοιες ειδοποιήσεις στον υπολογιστή σας, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε. Αν όμως λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί OK. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μόλις ληφθεί το αρχικό μήνυμα, ο κατακλυσμός θα αρχίσει. Ένας μεγάλος αριθμός συσκευών μηνύματα spam σε καθημερινή βάση. Οι χρήστες διαμαρτύρονται επίσης για τα emojis και τα κείμενα από ύποπτες πηγές και τα μηνύματα αυτά είναι γραμμένα εξ ολοκλήρου στην κινεζική γλώσσα.

Οι ίδιοι τύποι μηνυμάτων αποστέλλονται σε χιλιάδες άτομα από μολυσμένους λογαριασμούς. Αν μεταφράσετε αυτά τα μηνύματα, ενδέχεται να σας παραπέμπουν σε ένα καζίνο ή νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μακάο. Υπάρχουν πιθανότητες ότι οι χάκερ θέλουν να κλέψουν τις πληροφορίες σας χρησιμοποιώντας τα ονόματα γνωστών χαρτοπαικτικών λεσχών, αλλά αυτές οι δραστηριότητες θα οδηγήσουν σε ασταμάτητα φράγματα spam. Εάν αναφέρει "περισσότερες πληροφορίες", σημαίνει ότι οι εισβολείς έχουν αποκτήσει πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασής σας ή έχουν επιλέξει τα δεδομένα σας για να παραβιάσουν ορισμένους κανόνες σε απευθείας σύνδεση. Η Apple ισχυρίζεται ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον λογαριασμό iMessage ενός χρήστη, αλλά οι χάκερ συχνά εξαπατούν τους χρήστες και τους ανακατευθύνουν σε πρωτοφανή ποσά απορριμμάτων. Οι πιθανότητες είναι ότι ο χρήστης είχε παραβιάσει τους κωδικούς πρόσβασης σε κάποια παραβίαση δεδομένων, όπως το LinkedIn και το Yahoo. Μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς, επιτρέποντας στους hackers να αντιστοιχούν σε διαφορετικά αναγνωριστικά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον ίδιο κωδικό πρόσβασης. Εν κατακλείδι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που ενδέχεται να μην υποτιμηθούν από τους χάκερς. Θα πρέπει να ενημερώνετε συχνά τους κωδικούς πρόσβασής σας και να διατηρείτε το 2FA ενεργοποιημένο. Εάν έχετε κάποιες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του λογαριασμού σας, πρέπει να ελέγξετε τις συστάσεις της Apple .

November 29, 2017