Back to Question Center
0

Απλή και εύκολη βελτιστοποίηση εικόνας με το Semalt

1 answers:

Οι εικόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ποιοτικού και συναρπαστικού περιεχομένου. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο βαρετό θα ήταν εάν ανοίξατε μια ιστοσελίδα μόνο για να συναντήσετε ένα μεγάλο κομμάτι κειμένου. Οι εικόνες, οι φωτογραφίες, οι εικόνες καθώς και πλήθος άλλων αρχείων εικόνας καθιστούν το περιεχόμενό σας ελκυστικό στο μάτι. Εκτός από αυτό, έχουν τη δυνατότητα να περιστρέφουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα (προφανώς μέσω ενός αποτελέσματος αναζήτησης εικόνων).

Ωστόσο, η Lisa Mitchell, ο Semalt Διαχειριστής επιτυχίας του πελάτη, σας υπενθυμίζει ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν εφικτά εάν βελτιστοποιήσετε τις εικόνες του ιστοτόπου σας για το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης - nuxe white nuit.

Επιλογή της τέλειας εικόνας

Βήμα πρώτο: Βεβαιωθείτε ότι είναι συναφές - Όλοι οι webmasters πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι ιστοτόποι τους είναι σχετικοί και δεσμευτικοί. Η κακή εμπειρία χρήστη θα οδηγήσει σίγουρα σε υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης, οπότε επιλέγοντας μια σχετική εικόνα, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.

Επιλέξτε το ιστολόγιο και τις εικόνες του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας την ακόλουθη κατευθυντήρια γραμμή:

  • Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες σχετίζονται με τη θέση ή τα θέματα σας
  • Επιλέξτε εικόνες που υπογραμμίζουν σημεία που θέλετε να οδηγείτε στο σπίτι.
  • Οι εικόνες σας πρέπει να βελτιώνουν την εμπειρία προβολής / ανάγνωσης και όχι να τις διαταράσσουν.

Εκτός αυτού, βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε εικόνες αποθέματος. Αυτά κάνουν τις ιστοσελίδες σας να φαίνονται γενικές, βαρετές και να μην ασχολούνται καθόλου. Όσο μπορεί να είναι ακριβό να έχετε φωτογραφίες ποιότητας, μπορεί να μην είναι κακή ιδέα να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο.

Βήμα δεύτερο: Λήψη δωρεάν εικόνων

Εμπιστευθείτε εμένα. δεν θα επιθυμούσατε ποτέ να εμπλακείτε σε δίκη πνευματικής ιδιοκτησίας. Ως εκ τούτου, είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε τις δικές σας εικόνες. Εδώ είναι μερικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τις εικόνες σας.

Freepik - αυτό το εργαλείο είναι παρόμοιο με μια μηχανή αναζήτησης εικόνων. Θα σέρνεται μέσω εκατοντάδων χιλιάδων εικόνων για να σας δώσει ένα που ταιριάζει καλύτερα στην αναζήτησή σας. Το Freepik είναι μια μεγάλη πηγή για PSD, εικονογραφήσεις, εικόνες, διανύσματα και φωτογραφίες .

Εικόνες Google - αυτός ο πόρος είναι τέλειος, αλλά να είστε προσεκτικοί με τις εικόνες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Για το σκοπό αυτό, τροποποιήστε τα αποτελέσματα αναζήτησης επιλέγοντας "ετικέτα για επαναχρησιμοποίηση" .

Flickr - σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε άδεια χρήσης χαρακτηριστικού, παράγωγη ή μη εμπορική, για να αποφύγετε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Να πάρει τα ονόματα των αρχείων εικόνας σωστά

Μόλις δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη εικόνα, τότε αρχίζει η πραγματική εργασία. Η βελτιστοποίηση εικόνας αρχίζει με την επιλογή του σωστού ονόματος αρχείου. Γιατί; Λοιπόν, ενισχύουν την κατάταξη SEO σας. Εδώ είναι οι καλύτερες πρακτικές ονομασίας αρχείων εικόνας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε:

  • Χρησιμοποιήστε ένα παύλα ως διαχωριστικό λέξεων - μην χρησιμοποιήσετε ποτέ την υπογράμμιση επειδή δεν αναγνωρίζονται από τις μηχανές αναζήτησης καθόλου. Για το Google, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του 'image_file.jpg' και του 'imagefile.jpg'.
  • Να είστε σύντομος και περιγραφικός - να βάζετε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες.
  • Να χρησιμοποιείτε πάντα λέξεις-κλειδιά φυσικά.

Οι τίτλοι και το εναλλακτικό χαρακτηριστικό

Η ετικέτα alt text ή alt αναφέρεται σε χαρακτηριστικά που πηγαίνουν στην ετικέτα εικόνας. Χρησιμοποιήστε τα για να δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εικόνες σας ειδικά αυτές που δεν συμπεριλήφθηκαν στο όνομα του αρχείου.

Μέγεθος εικόνας

Μεγιστοποιήστε την ταχύτητα του ιστοτόπου σας κλιμακώνοντας τις εικόνες σας στο μικρότερο δυνατό μέγεθος. Τα Adobe Photoshop, ImageOptim, JPEGmini και PunyPNG είναι δροσερά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα Insights Speed ​​Page της Google για τον εντοπισμό φωτογραφιών που μεταφέρουν την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας.

November 29, 2017