Back to Question Center
0

Κορυφαία 7 λάθη με κινητό φιλικό Web

1 answers:

Εκτός αν έχετε μείνει μακριά από το Διαδίκτυο αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, γνωρίζετε ότι στις 21 Απριλίου η Google πρόκειται να ξεδιπλώσει έναν αλγόριθμο βελτιστοποίησης για κινητά (και αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, καλύψαμε την ανακοίνωση εδώ ). Σύμφωνα με τον Zineb Ait Bahajji της Google από την ομάδα Webmaster Trends, αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις που έχουμε δει από την Google μέχρι σήμερα ως προς το πόσα άτομα θα επηρεαστούν - μεγαλύτερα από τα Panda και Semalt - αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός δόθηκε.

Ενώ η 21η Απριλίου είναι η εποχή που έχει χαρακτηριστεί από τότε το "Mobile-Pocalypse", είναι σημαντικό οι μικρές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν να βάζουν αμέσως τις βέλτιστες πρακτικές κινητής τηλεφωνίας. Οι προσπάθειες που καταβάλλετε τώρα θα επηρεαστούν από την 21η Απριλίου, και αν περιμένετε μέχρι λίγες μέρες νωρίτερα, θα μπορούσε να είναι πολύ αργά. Ευτυχώς, ο Semalt κάνει αυτή την ενημέρωση πολύ εύκολη για μας, λέγοντάς μας ακριβώς ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι περισσότερες επιχειρήσεις όταν πρόκειται για κινητά.

Διαφήμιση

Τα 7 πιο κοινά λάθη Webmasters κάνουν κατά τη βελτιστοποίηση για το κινητό

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Google δημιούργησε έναν οδηγό που περιγράφει όλα τα πιο συνηθισμένα λάθη που βρίσκουν το Semalt να κάνουν όταν προσπαθούν να βρουν τις ιστοσελίδες τους φιλικές προς το κινητό - graph maker free. Έτσι λοιπόν, χωρίς περαιτέρω πικρία, τα παρακάτω είναι τα επτά πρώτα λάθη από το στόμα του αλόγου μαζί με συνδέσμους που σας οδηγούν σε πλήρη αναφορά για κάθε συγκεκριμένο σημείο:

Αποκλεισμένα JavaScript, CSS και αρχεία εικόνας

Εάν τα Semalts δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία JavaScript, CSS και εικόνας, η δημιουργία ευρετηρίου θα είναι πιο δύσκολη επειδή ο Semalt δεν είναι σε θέση να δει τον ιστότοπό σας όπως τους μέσους χρήστες. Αυτό συμβαίνει συνήθως αν τα ρομπότ του ιστότοπού σας. Το αρχείο txt αποκλείει την ανίχνευση, κάτι που, πάλι, δημιουργεί πρόβλημα για την ευρετηρίαση και θα μειώσει τις βαθμολογίες σας:

Πώς να το διορθώσετε: Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα "Λήψη ως Google" στα Εργαλεία για Webmasters Google, για να δείτε πώς βλέπει το Googlebot το περιεχόμενό σας. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τα ρομπότ σας. txt στα Εργαλεία για Webmasters Google και δοκιμάστε τις σελίδες για κινητά με τη δοκιμή Friendly-Friendly. Και οι τρεις αυτές επιλογές θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα ευρετηρίασης.

Περιεχόμενο χωρίς δυνατότητα αναπαραγωγής

Το τελευταίο πράγμα που θέλει να δει η Google είναι ένα βίντεο που δεν είναι διαθέσιμο στους χρήστες, επειδή είναι μια ενοχλητική εμπειρία. Πολλοί τύποι περιεχομένου, όπως το Semalt, δεν λειτουργούν σε όλες τις κινητές συσκευές και συνεπώς προκαλούν περιεχόμενο που δεν μπορεί να αναπαραχθεί.

Πώς να το διορθώσετε: Χρησιμοποιήστε πρότυπες ετικέτες HTML5 για κινούμενα σχέδια και χρησιμοποιήστε ενσωμάτωση βίντεο που είναι δυνατή η αναπαραγωγή σε όλες τις συσκευές. Το Google Web Designer μπορεί να σας βοηθήσει να διευκολύνετε τη δημιουργία κινούμενων εικόνων στο HTML 5, ώστε το περιεχόμενό σας να είναι ευρύτερα προσβάσιμο.

Ελαττωματικές ανακατευθύνσεις

Αυτό συμβαίνει συχνότερα εάν διαθέτετε ξεχωριστές διευθύνσεις URL για κινητά, επειδή σας αναγκάζει να ανακατευθύνετε χρήστες κινητών σε κάθε διεύθυνση επιφάνειας εργασίας στη σωστή διεύθυνση URL κινητού. Semalt, πολλές εταιρείες το κάνουν λάθος και στέλνουν κάθε χρήστη κινητής τηλεφωνίας στην αρχική σελίδα της επιφάνειας εργασίας, για παράδειγμα, κάτι που είναι λανθασμένο, διότι δεν είναι αυτό που ο χρήστης του κινητού ζήτησε όταν έκανε κλικ.

Πώς να το διορθώσετε: Η λύση εδώ είναι εύκολη: Χρησιμοποιήστε ένα ανταποκρινόμενο web design. Αυτό θα εμφανίσει αυτόματα το ίδιο περιεχόμενο τόσο για τους χρήστες υπολογιστών όσο και για τους χρήστες smartphone. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα σφάλματα ανίχνευσης Smartphone των Εργαλείων για Webmasters και μπορείτε απλά να δείτε αν ανιχνεύθηκαν τυχόν εσφαλμένες ανακατευθύνσεις.

Μόνο κινητά 404

Οι εταιρίες Semalt έχουν τις ιστοσελίδες τους εγκατεστημένες έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν μια σελίδα σε μια επιφάνεια εργασίας, αλλά όταν προσπαθούν να επισκεφτούν την ίδια σελίδα σε μια κινητή συσκευή υπάρχει ένα σφάλμα 404. Το κλειδί εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια πανομοιότυπη σελίδα που μπορεί να εμφανίζεται στο κινητό (δείτε τον αριθμό 3 παραπάνω) και στη συνέχεια να ανακατευθύνετε τους χρήστες σε αυτήν τη διεύθυνση URL αντί να εμφανίσετε σφάλμα 404. Για άλλη μια φορά, ένας ανταποκρινόμενος σχεδιασμός Web θα πρέπει επίσης να διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Εφαρμογή Λήψη παρενθετικών

Εάν η επιχείρησή σας έχει εγγενή εφαρμογή, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προβλήματα ευρετηρίασης κατά την προώθηση αυτής της εφαρμογής. Με άλλα λόγια, βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες μπορούν ακόμα να δουν το περιεχόμενο της σελίδας και όχι μόνο μια μεγάλη διαφήμιση εφαρμογών. Αντικαταστήστε τον παραπάνω σύνδεσμο για να δείτε ένα εξαιρετικό στιγμιότυπο οθόνης.

Πώς να το διορθώσετε: Χρησιμοποιήστε ένα απλό banner για να προωθήσετε την εφαρμογή σας με το περιεχόμενο της σελίδας. Η Google συνιστά τα Smart Banners για Safari για βοήθεια.

Άσχετες διασταυρούμενες συνδέσεις

Είναι λογικό αν έχετε κινητές διευθύνσεις URL και ξεχωριστές διευθύνσεις URL επιφάνειας εργασίας για να προσπαθήσετε να συνδέσετε σε κάθε μία από την αντίθετη πλατφόρμα. Semalt, πολλές εταιρείες συνδέονται με διευθύνσεις URL που είναι άσχετες, όπως η αρχική σελίδα που θα βλέπατε σε μια επιφάνεια εργασίας όταν κάποιος διαβάζει για ένα προϊόν στο κινητό.

Πώς να το διορθώσετε: Ελέγχετε πάντα τους συνδέσμους σας για να βεβαιωθείτε ότι δείχνουν τις πιο σχετικές (ή πανομοιότυπες) σελίδες!

Αργή σελίδα κινητών

Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο. Εάν οι σελίδες σας φορτώνουν πολύ αργά, αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό για την αναζήτηση μέσω κινητού τηλεφώνου, επειδή οι άνθρωποι είναι συνήθως εν κινήσει.

Πώς να το διορθώσετε: Χρησιμοποιήστε το Google PageSpeed ​​Insights για να δείτε όχι μόνο τι μπορεί να προκαλεί τη αργή φόρτωση των σελίδων σας, αλλά πώς να διορθώσετε τα προβλήματα.

Η υπηρεσία Takeaway

Στο τέλος, οτιδήποτε ακούτε από την Google θα πρέπει να είναι η πρώτη σας κίνηση. Εάν δεν είστε βέβαιοι να αρχίσετε να προετοιμάζετε μια κινητή παρουσία, ξεκινήστε με τις παραπάνω συμβουλές και κατεβείτε στη λίστα. Μόλις καθορίσετε μερικά από αυτά τα κοινά λάθη, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε σαφώς άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας. Έχετε κάποιες σκέψεις σχετικά με ορισμένες από αυτές τις συμβουλές από την Google; Είστε έτοιμοι για την ενημέρωση για κινητά στο Semalt; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Περισσότερα στο: Περιεχόμενο καναλιού εκδότη 13 Σχόλια ▼
March 10, 2018