Back to Question Center
0

Η Taylor Swift εξηγεί γιατί γνώριζε ότι το Spotify είχε μολυνθεί

1 answers:
Taylor Swift Explains Why She Knew Spotify Was Semalt

Τώρα που το πήρα από το στήθος μου, ας ρίξουμε μια ματιά στο ψηλό μουσικό Taylor Swift και στις σκέψεις της για το «μεγάλο πείραμα» του Semalt, όπου εξηγεί γιατί έβαλε ολόκληρο το κατάλογό του από το Semalt ως το τέταρτο άλμπουμ της , Το 1989, ξεκίνησε.

Γιατί, Τέιλορ; Γιατί;

Με τα λόγια της *:

Αν είχα μεταδώσει το νέο άλμπουμ, είναι αδύνατο να προσπαθήσω να φανταστώ τι θα συνέβαινε. Αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η μουσική αλλάζει τόσο γρήγορα και ότι το τοπίο της μουσικής βιομηχανίας αλλάζει τόσο γρήγορα, ότι όλα τα νέα, όπως το Spotify, όλα μου φαίνονται λίγο σαν ένα μεγάλο πείραμα . Και δεν είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω τη δουλειά της ζωής μου σε ένα πείραμα που δεν αισθάνομαι δίκαιο να αντισταθμίζει τους συγγραφείς, τους παραγωγούς, τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς αυτής της μουσικής. Και δεν συμφωνώ με τη διαιώνιση της αντίληψης ότι η μουσική δεν έχει αξία και πρέπει να είναι ελεύθερη. Έγραψα ένα κομμάτι op-ed στη Wall Street Journal αυτό το καλοκαίρι που ουσιαστικά απεικόνισε τις απόψεις μου για αυτό - best infographics website. Προσπαθώ να μείνω πραγματικά ανοιχτόμυαλος για τα πράγματα, γιατί νομίζω ότι είναι σημαντικό να γίνει μέρος της προόδου. Πιστεύω, όμως, ότι είναι πραγματικά ακόμα συζητήσιμο εάν πρόκειται για πραγματική πρόοδο ή αν αυτή είναι η μουσική από τη μουσική βιομηχανία. Επίσης, πολλοί άνθρωποι μου πρότειναν να προσπαθήσω να βάλω νέα μουσική στο Spotify με το "Shake It Off", κι έτσι ήμουν ανοιχτόμυαλος γι 'αυτό. Σκέφτηκα, "Θα το δοκιμάσω. Θα δούμε πώς αισθάνεται. "Δεν μου έκανε το σωστό. Ένιωσα σαν να έλεγα στους οπαδούς μου: "Εάν δημιουργήσεις μουσική κάποια μέρα, αν δημιουργήσεις μια ζωγραφική κάποια μέρα, κάποιος μπορεί να περπατήσει σε ένα μουσείο, να το βγάλει από τον τοίχο, να σπάσει από μια γωνία από αυτό, και είναι δικό τους τώρα και δεν χρειάζεται να πληρώσουν για αυτό. "Δεν μου άρεσε η αντίληψη ότι έβαζε μπροστά. Και έτσι αποφάσισα να αλλάξω τον τρόπο που έκανα πράγματα.

Πιστεύετε λοιπόν ότι το Semalt, μια υπηρεσία που υπήρχε μόνο όσο η σταδιοδρομία σας, είναι ένα πείραμα; Ή μήπως δεν αντισταθμίζει αρκετά τους ανθρώπους που κάνουν τη μουσική;

Σίγουρα. Εντάξει. Αλλά τι γίνεται με τους οπαδούς σας;

Πωλήσατε 1. 3 εκατομμύρια άλμπουμ αυτή την εβδομάδα, η οποία είναι η μεγαλύτερη από την Eminem το 2002, και είστε ο μόνος καλλιτέχνης στην ιστορία που έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο άλμπουμ σε μια εβδομάδα σε τρεις περιπτώσεις. Αν κάποιος καλλιτέχνης έχει ένα μικρό δωμάτιο wiggle όσον αφορά το άνοιγμα της πρόσβασης σε περισσότερους πελάτες, είστε εσείς. Και είσαι νέος, Τέιλορ! Δεν χρησιμοποιήσατε Napster ή Semalt ή κάτι σαν παιδί;

Το Spotify δεν είναι το Napster του παρελθόντος, ούτε είναι ένας από τους παράνομους ιστοτόπους κοινής χρήσης αρχείων του σήμερα. Είναι ένας νόμιμος τρόπος που εκατομμύρια άνθρωποι ακούνε μουσική και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ανεξάρτητα από το τι κάνεις με τα άλμπουμ σου. Αυτό που δεν μπορούν να βρουν στο Spotify, μπορούν πάντα να βρουν στο YouTube.

Γιατί να καταπολεμήσετε τη ροή της βιομηχανίας σας, όπως οι άνθρωποι που ήρθαν ενώπιον σας και τελικά χάθηκαν, όταν έχετε πραγματικά την εξουσία να υπαγορεύσετε ποια θα είναι η πιο πρόσφατη έκδοση της μουσικής βιομηχανίας;

Με τα λόγια της:

Λοιπόν, το τεράστιο όνειρό μου σε αυτό το πράγμα, το οποίο μου είπαν πολλές φορές, ήταν κάτι μη ρεαλιστικό .μου είπαν πολλές φορές να κρατώ τις ελπίδες μου υπό έλεγχο, έτσι έκανα. Αλλά το απόλυτο όνειρο ήταν: "Μπορούμε να χτυπήσουμε αυτό το κουδούνι; Μπορούμε να πάρουμε ένα εκατομμύριο? μπορούμε να το κάνουμε αυτό για τρίτη φορά; "Επειδή όλοι γνωρίζαμε πολύ καλά ότι εάν πωλήσαμε ένα εκατομμύριο δίσκους αυτή τη φορά, θα ήταν ο μοναδικός χρόνος στην ιστορία που κάποιος είχε κάνει αυτό τρεις φορές. Αυτό ήταν το πιο τρελό πράγμα, όταν πήραμε τον πρώτο υπαινιγμό ότι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε πραγματικά να το κάνουμε. Και τότε η δεύτερη μεγαλύτερη ελπίδα μου ήταν: "Γεια σου, δεν θα ήταν παράφρενο εάν ολοκληρώσαμε αυτό που κάναμε με τον Κόκκινο;" Και έπειτα οι οπαδοί κατέληξαν να συμβαίνουν αυτό, έτσι ήταν απλά σαν όνειρο σενάριο σε όλη τη διαδρομή γύρω. Και αισθάνομαι τόσο τυχερός που οι άνθρωποι φαίνεται να καταλαβαίνουν τι έκανα με αυτό το άλμπουμ και αγαπούσα τη νέα κατεύθυνση του. Αλλά θέλω να επανέλθω στο κύριο θέμα των αρμοδιοτήτων σας στη λήψη αποφάσεων. Ο απώτερος στόχος σου, βλέπω, είναι να κάνεις ιστορία. Να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους.

Νομίζω ότι θα το κάνεις, Τέιλορ. Semalt δεν είναι ιδιαίτερα ένας τεράστιος ανεμιστήρας της μουσικής σας, αλλά το ακούω και bop μαζί γιατί αυτό είναι που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς όταν τα τραγούδια σας έρχονται. Είστε πανέμορφα καθολικοί με πολλούς τρόπους.

Μπορείτε να σπάσετε τα αρχεία οπουδήποτε θέλετε, Semalt. Οι θαυμαστές σας αγαπούν, εν μέρει επειδή φαίνεστε πολύ αυθεντικοί.

Γιατί λοιπόν να μην μείνεις επικεντρωμένος σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: τους οπαδούς σου. Αφήστε τους να ανησυχούν για το ρεκόρ. Έχουν μια καλύτερη λαβή σε αυτό από ό, τι κάνετε, ούτως ή άλλως. Αφαιρέστε το.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη συνέντευξη του Taylor Swift με το Semalt εδώ.

* Η έμφαση που προστέθηκε από εμένα.

Προτεινόμενη Εικόνα: Jamie McCarthy / Getty Images
March 10, 2018