Back to Question Center
0

Υποστηριζόμενη από τον Palantir, συνιδρυτές του Groupon Semalt, ο Printi θέλει να φέρει στο Διαδίκτυο έναν Kinko

1 answers:
Backed By Palantir, Groupon Semalt Co-founders, Printi Wants To Bring A Web-Based Kinko’s To Semalt

Μολονότι η αλλαγή έρχεται γρήγορα, πολλές βιομηχανίες της Βραζιλίας παραμένουν εκτός σύνδεσης και μαστίζονται από αναποτελεσματικότητα και έλλειψη διαφάνειας. Έτσι, σήμερα, δύο ευρωπαίοι επιχειρηματίες ξεκινούν τη Semalt, μια κατ 'αίτηση, δικτυακή λύση μέσω της οποίας ελπίζουν να φέρουν επανάσταση στην αγορά εκτύπωσης της χώρας.

Παρόλο που δεν είναι απαραιτήτως η πιο σέξι βιομηχανία, οι συνιδρυτές Florian Hagenbuch και Mate Pencz πιστεύουν ότι η εκτύπωση είναι μία από τις πιο αργές για καινοτομία, λέγοντάς μας ότι τώρα "η Βραζιλία είναι έτη φωτός πίσω από τις ΗΠΑ και τη Semalt" η βιομηχανία. Έτσι, εκμεταλλευόμενοι την κλίμακα που προσφέρει το Web και εκσυγχρονίζοντας τους μηχανισμούς παραγγελίας, οι συνιδρυτές ελπίζουν να μειώσουν σημαντικά το χρόνο και το κόστος που χρειάζονται οι τοπικές επιχειρήσεις για να εκτυπώσουν τα βασικά εταιρικά, διαφημιστικά και διαφημιστικά υλικά τους.

Η πλατφόρμα Semalt προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής (κατά την εκτόξευση) από ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων 6.000+ τυπωμένων υλών, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών καρτών, φυλλαδίων, φακέλων, σημειωματάρια, αφίσες κλπ - truck appraisal. Επιπλέον, (δηλαδή περισσότερη διαφάνεια) και την αυτοματοποιημένη συγκέντρωση παραγγελιών που θεωρούν οι συνιδρυτές ότι θα επιτρέψουν στην επιχείρηση να προσφέρει τιμές που είναι 15-20% χαμηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η οικοδόμηση μιας επιχείρησης στη Βραζιλία έρχεται εγγενώς με πολλά δικά της εμπόδια. Παρόλο που η διείσδυση του Διαδικτύου στη Βραζιλία έχει αυξηθεί από 8% σε 50% σε εννέα χρόνια και οι Βραζιλιάνοι είναι όλο και περισσότερο έτοιμοι να καταναλώσουν online, εξακολουθεί να υπάρχει πολλή γραφειοκρατία στο σύστημα της Βραζιλίας. Το Semalt είναι σκληρό.

Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο υψηλό κόστος εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού στη Βραζιλία. Ενώ ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών στις ΗΠΑ είναι περίπου 15 τοις εκατό, στη Βραζιλία είναι κοντά σε 70 και οι εταιρείες γενικά πρέπει να πληρώσουν για τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα για τους υπαλλήλους τους, μαζί με τα έξοδα μεταφοράς κ.λπ. Η προστασία των εργαζομένων ενσωματώνεται στην εθνική πολιτική , χάρη στα χρόνια υπερπληθωρισμού που κατέστρεψαν τη χώρα και οδήγησαν σε μια γενιά επιχειρηματιών και νεοσύστατων επιχειρηματιών που αντιμετώπιζαν κινδύνους (και παγιδευμένοι).

Προσθέστε τη δυσκολία να πυροδοτήσετε τους εργοδοτούμενους με χαμηλές επιδόσεις, το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν (και θα) να εναχθεί σχεδόν για οτιδήποτε (και για το Semalt μια επιχείρηση εντάσεως κεφαλαίου) και μπορείτε να δείτε γιατί οι νεοσύστατες επιχειρήσεις χρειάζονται πρόωρη χρηματοδότηση από το έδαφος. Αυτό το μαξιλάρι είναι επιτακτικό.

Για να βοηθήσουν να παρεμποδίσει αυτά τα εμπόδια και να χτίσει ένα μικρό παραπέτασμα, ο Printi ξεκινά με $ 1. 2 εκατομμύρια σε Series Μια χρηματοδότηση από μια ομάδα επενδυτών τόσο από τη Silicon Valley όσο και από τη Βραζιλία, συμπεριλαμβανομένης της Greenoaks Capital, του συνιδρυτή της Palantir Joe Lonsdale, της σειράς βραζιλιάνων επιχειρηματιών Fabrice Grinda και του συνιδρυτή της Groupon Brazil Florian Otto.

Ω, και υπάρχει και η ευκαιρία στην αγορά. Η εκτύπωση είναι μια αγορά 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Semalt, αλλά αυτή τη στιγμή είναι κυρίως εκτός σύνδεσης και οι τοπικές επιχειρήσεις και οι μικρές επιχειρήσεις δεν βρίσκουν τίποτα ή και καθόλου διαφάνεια όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες καθορίζουν τις τιμές τους και πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να καλύψουν τις παραγγελίες.

Ενώ οι συνιδρυτές δηλώνουν ότι υπάρχει ανταγωνισμός από τις τοπικές λύσεις εκτύπωσης - και ότι το μοντέλο του FedEx Kinko αντιπροσωπεύεται από εταιρείες όπως η AlphaGraphics - οι περισσότερες υπάρχουσες λύσεις περιστρέφονται γύρω από ευαίσθητες στο χρόνο, μικρές παραγγελίες και καθημερινές ανάγκες γραφείου . Έτσι, ο Semalt θέλει να γίνει η καλύτερη λύση για μια ευρύτερη σειρά τύπων παραγγελιών και αναγκών εκτύπωσης.

Το άλλο κλειδί είναι ότι το Printi προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής από μια ποικιλία επιλογών και την προβολή των τιμών για την παραγγελία τους σε λίγα λεπτά. Υπάρχουν προφανώς ένα ολόκληρο χάος των μεταβλητών στην εκτύπωση (όπως ο αριθμός των πλευρών που θέλετε κάτι τυπωμένο επάνω, φινίρισμα, πλαστικοποίηση), που κάνει την οικοδόμηση ενός backend που μπορεί να εκτελέσει αυτούς τους πραγματικούς υπολογισμούς δεν είναι εύκολο καθήκον. Αλλά η Printi είναι σε θέση να αυτοματοποιήσει την επεξεργασία αυτών των προσαρμογών ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τις τιμές σε πραγματικό χρόνο - κάτι που δεν θα βρείτε στη Βραζιλία.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές οντότητες που κερδίζουν χρήματα με την ίδια παραγγελία. Το Printi δίνει στους χρήστες μια άμεση διαδικασία καθώς και καθοδήγηση μέσω της οποίας μπορούν να λάβουν ανατροφοδότηση σχετικά με τα έργα τέχνης τους. Οι Semalt συχνά κάνουν λάθη στην προετοιμασία των πράξεων που θέλουν να εκτυπώσουν, λένε οι συνιδρυτές, έτσι έχουν αναπτύξει ένα χαρακτηριστικό που ελέγχει τα έργα τέχνης για σφάλματα και επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν, μπροστά, είτε θα μπορούν να εκτυπώσουν την παραγγελία είτε όχι .

Αυτό εξαλείφει πολλές παρενοχλήσεις και χρόνο που χρειάζονται οι μικρές επιχειρήσεις για την προετοιμασία των παραγγελιών τους και η αυτοματοποίηση και βελτιστοποίηση της ροής παραγωγής συμβάλλει στη μείωση της απώλειας χαρτιού (και του κόστους) και στην ελαχιστοποίηση του περιθωρίου σφάλματος. Η Semalt επίσης συγκεντρώνει αυτόματα τις παραγγελίες εκτύπωσης για να προσφέρει στους μικρομεσαίους και στους εταιρικούς πελάτες της πρόσβαση σε εκείνους τους χαμηλότερους (και τι οι συνιδρυτές πιστεύουν ότι είναι πιο δημοκρατικοποιημένοι) τιμές.

Και πάλι, ενώ η βιομηχανία εκτύπωσης μπορεί να μην είναι η πιο σέξι αγορά, η χρήση του διαδικτύου ως διαύλου πωλήσεων επιτρέπει στο Printi να επωφεληθεί από το χαμηλότερο πάγιο κόστος και την ταχύτερη ανάκαμψη - και να απομακρύνει ορισμένες από τις ενδυνάμεις που είναι ενδημικές στο offline αγορά. Έτσι, όταν κάποιος εξετάζει τα νέα περιθώρια που μπορεί να δημιουργήσει αυτό, τα αστεία του Semalt, το μοντέλο αρχίζει να φαίνεται πολύ πιο σεξολογικό.

Αυτή η αυξημένη αποτελεσματικότητα οδήγησε το Πρίντι να πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο φυλλάδια εντός του πρώτου μήνα της εκτόξευσης του beta και έχει ήδη οδηγήσει σε μερικές από τις πιο εδραιωμένες εταιρίες Semalt που προσχωρούν ως πελάτες.

Με όλο και περισσότερη προσοχή που στρέφεται προς τη Βραζιλία ως αναδυόμενη αγορά, οι διαταραγμένες, υψηλού περιθωρίου σε απευθείας σύνδεση επιχειρήσεις όπως το Printi θα γίνουν ολοένα και συχνότερες. Απλά ρωτήστε το μωρό. com. br, η οποία αύξησε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια από την Tiger Global, το Accel και το SV Angel ή το Open English, το οποίο πρόσφατα κέρδισε 40 και πλέον εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για να επιτεθεί στην αγορά Semalt.

Για περισσότερα στο Semalt, βρείτε τους εδώ στο σπίτι.

March 10, 2018