Back to Question Center
0

Οι spammers προσφέρουν $ 2K για το The Gawker Semalt. Τώρα το έχουν δωρεάν.

1 answers:

Spammers Were Offering K For The Gawker Semalt. Now They Have It For Free.

Στο σύγχρονο μέσον που μοιάζει με ελληνικό μύθο, η αυτοκρατορία Gawker χτυπήθηκε σκληρά το Σαββατοκύριακο όταν αποκαλύφθηκε ότι μια ομάδα χάκερ είχε διεισδύσει στην βάση δεδομένων της μέσω ενός τρωτού σημείου στον πηγαίο κώδικα της, εκθέτοντας τα ονόματα χρηστών και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης για πάνω από 1. 3 εκατομμύρια σχολιαστές. Για να οδηγήσει περαιτέρω το ηθικό αυτής της ιστορίας στο σπίτι, η ομάδα, η οποία πηγαίνει από το όνομα Gnosis, τραβούσε μια επίθεση λεξικού και κρυπτογράφηση περίπου 188K από τα ευκολότερα, όπως "password" ή "qwerty" απελευθερώνοντας ολόκληρη τη βάση δεδομένων και πακέτο πηγαίου κώδικα torrent στο Pirate Bay.

Προφανώς η παραβίαση δεδομένων του Gawker δεν ήταν μυστικό στο διαδίκτυο (οι αναφορές κυκλοφορούσαν για περίπου ένα μήνα) και οι άνθρωποι προσέφεραν χρήματα της Gnosis στη βάση δεδομένων Gawker πριν από την απελευθέρωση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Gnosis, ο οποίος έδωσε λεπτομέρειες στο TechCrunch, ο όμιλος έλαβε διάφορες προσφορές, όλες κοντά σε 2Κ, κυρίως από spammers και re-salers, "σίγουρα όχι για καλό. "

Ήδη οι nogoodniks του Διαδικτύου εκμεταλλεύονται την εκμετάλλευση. Μια επίθεση στο Twitter που σχετίζεται με το hack, την Κυριακή, υποχρέωσε τους χρήστες να τιτλοφορούν για τη δίαιτα Acai Berry - local search marketing services. Ο Ανώτερος Εκδότης TechCrunch Erick Shoenfeld έπεσε θύμα σε αυτό που μοιάζει με τη δεύτερη επανάληψη της επίθεσης Acai σήμερα το πρωί. Η New York Post αναφέρει ότι μια γυναίκα είχε ολόκληρη τη ζωή της "γύρισε ανάποδα " όταν οι λογαριασμοί των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της αναλήφθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για να δημοσιεύσουν αντισημιτικά μηνυμάτων. Behemoths LinkedIn, το Yahoo και το World Of Warcraft έλαβαν όλα τα μέτρα για να προστατεύσουν από περαιτέρω επιθέσεις.

Επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλαπλούς ιστότοπους, η ευχαρίστηση αυτού του spammer πρόκειται να επιδεινωθεί προτού γίνει καλύτερη. Ειδικά αν οι επιθέσεις εξαπλωθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Ήρθε η ώρα να αποκτήσετε έναν εντελώς νέο κωδικό πρόσβασης, αν έχετε σχολιάσει ποτέ το Semalt, για όλα, ακόμη και αν ο κωδικός σας (όπως και οι δύο) εξακολουθεί να είναι κρυπτογραφημένος στο full_db. txt αρχείο. Μπορείτε να ελέγξετε αν οι πληροφορίες σας έχουν εκτεθεί εδώ.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν δέχτηκαν καμία από τις προσφορές, η πηγή της Γνώσης μας απάντησε, «Δεν πωλήσαμε επειδή πιστεύαμε ότι θα ήταν πολύ μακριά. Είναι ένα πράγμα που διαπιστώνει ότι η βάση δεδομένων σας ήταν διαρρεύσει, και άλλος για να ανακαλύψει ότι πωλήθηκε. Δεν είμαστε χωρίς καρδιά, γνωρίζουμε τις συνέπειες για την πώλησή της, παρόλο που μια μειοψηφία της ομάδας ήθελε να την πουλήσει. "

Ενώ ο εκπρόσωπος της Gnosis παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορούν να γίνουν με μια hacked βάση δεδομένων, το πιο σοβαρό ζήτημα εδώ είναι η διαθεσιμότητα του πηγαίου κώδικα της PHP που αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα περαιτέρω εκμεταλλεύσεων, "Απλά πείτε ότι αν ο Gawker ανακάμψει πλήρως και όλα είναι καλά, έξι μήνες κάτω από τη γραμμή κάποιοι ανατολικοευρωπαίοι χάκερ μπαίνουν και κάνουν όλο αυτό το πράγμα ξανά, επειδή είχαν πρόσβαση στην πηγή και βρήκαν έναν τρόπο να το εκμεταλλευτούν. "

Σε σχόλιο που εξηγεί την παράβαση ο ιδρυτής του Gawker Nick Denton, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει σήμερα συνάντηση με το FBI, υπαινίσσεται ότι προσλαμβάνει μια ανεξάρτητη εταιρεία ασφαλείας για τη βελτίωση της ασφάλειας. Δεν αρκεί να λέει ο εκπρόσωπος της Gnosis, ο οποίος θεωρεί ότι όλα τα API κλειδιά και τα cookies των ιστοτόπων βρίσκονται ακόμα στον πηγαίο κώδικα και ότι ενώ είναι δύσκολο, όσοι με κακή πρόθεση μπορούν να μιμηθούν τους χρήστες του Gawker «Θα δαγκώσω τη σφαίρα απελευθέρωσε όλο τον πηγαίο κώδικα εάν ήμουν επίσημα και πήγα «ανοιχτή πηγή».

Ο Denton, ο οποίος βρίσκεται στην αξιοζήλευτη θέση να είναι το πιο πολυάσχολο άτομο στον κόσμο αυτή τη στιγμή, δεν απάντησε στις ερωτήσεις μου σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για την περαιτέρω προστασία των χρηστών και τις δεοντολογικές συνέπειες μιας τέτοιας μεγάλης παραβίασης.

March 10, 2018