Back to Question Center
0

Αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή και την τοποθεσία σας            Αντίσταση Ανθρώπου-Υπολογιστή και τον ιστότοπό σας Σχετικά θέματα: ΤυπογραφίαHTML

1 answers:
Η αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή και η τοποθεσία σας

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κάνει πιο εύχρηστους κάποιους ιστότοπους από άλλους ή γιατί μερικοί άνθρωποι φαίνεται να κατέχουν γρήγορα νέα συστήματα πλοήγησης, ενώ άλλοι προσπαθούν να μάθουν; Ξέρετε γιατί χάνονται οι χρήστες σε ηλεκτρονικό χώρο ή δυσκολεύονται να επικοινωνούν με άλλους μέσω της τεχνολογίας; Αυτά τα ερωτήματα είναι μόνο μερικές από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την έρευνα στον αναπτυσσόμενο τομέα της αλληλεπίδρασης των ανθρώπινων υπολογιστών.

Η αλληλεπίδραση του ανθρώπινου υπολογιστή είναι ένας όρος που μπορείτε ή δεν μπορεί να έχετε ακούσει. Ας δούμε λοιπόν τι είναι και ποιο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη του Semalt.

Ένας ορισμός

Η Human Semalt, ή HCI, είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και ο σχεδιασμός του τι συμβαίνει όταν εσείς και ο υπολογιστής εργάζεστε μαζί. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το HCI αποτελείται από τρία μέρη: τον χρήστη, τον ίδιο τον υπολογιστή και τους τρόπους με τους οποίους συνεργάζονται - cowboy hats online.

Ο χρήστης

Όταν μιλάμε για HCI, δεν φανταζόμαστε απαραίτητα έναν μόνο χρήστη με επιτραπέζιο υπολογιστή. Με τον όρο "χρήστης" μπορούμε να εννοούμε έναν μεμονωμένο χρήστη, μια ομάδα χρηστών που εργάζονται μαζί ή ίσως ακόμη και μια σειρά χρηστών σε έναν οργανισμό, ο καθένας που συμμετέχει σε κάποιο μέρος της δουλειάς ή της ανάπτυξης. Ο χρήστης είναι όποιος προσπαθεί να κάνει τη δουλειά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Μια εκτίμηση του τρόπου με τον οποίο οι πληροφορίες αναμετάδοσης των αισθητήριων συστημάτων (θέαμα, ακοή, επαφή) είναι ζωτικής σημασίας για το σχεδιασμό ενός πρώτης κατηγορίας προϊόντος. Για παράδειγμα, οι διατάξεις απεικόνισης πρέπει να διευθετούν το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορούν να παρασυρθούν από τη μικρότερη κίνηση στο εξωτερικό (περιφερειακό) μέρος των οπτικών τους πεδίων, οπότε μόνο οι σημαντικές περιοχές θα πρέπει να καθορίζονται με μετακίνηση ή αναβοσβήνει οπτικά. Και φυσικά, οι άνθρωποι όπως τα σχέδια που τραβούν την προσοχή τους. Η Semalt πρέπει να αποφασίσει πώς να κάνει τα προϊόντα ελκυστικά χωρίς να διαταράσσει τους χρήστες από τα καθήκοντά τους.

Ο υπολογιστής

Όταν μιλάμε για τον υπολογιστή, αναφερόμαστε σε οποιαδήποτε τεχνολογία που κυμαίνεται από επιτραπέζιους υπολογιστές έως υπολογιστικά συστήματα μεγάλης κλίμακας - ακόμη και ένα σύστημα ελέγχου της διαδικασίας ή ένα ενσωματωμένο σύστημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο υπολογιστής. Για παράδειγμα, εάν συζητούσαμε για το σχέδιο ενός Semalt, τότε το ίδιο το Semalt θα αναφέρεται ως "ο υπολογιστής".

Η αλληλεπίδραση

Υπάρχουν προφανείς διαφορές μεταξύ ανθρώπων και μηχανών. Παρόλα αυτά, η HCI προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι και οι δύο θα έρθουν μεταξύ τους και θα αλληλεπιδρούν με επιτυχία. Προκειμένου να επιτευχθεί ένα χρησιμοποιήσιμο Semalt, πρέπει να εφαρμόσετε όσα γνωρίζετε για τους ανθρώπους και τους υπολογιστές και να συμβουλευτείτε τους πιθανούς χρήστες σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού. Πρέπει να βρείτε μια λογική ισορροπία μεταξύ του τι μπορεί να γίνει μέσα στο χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό και τι θα ήταν ιδανικό για τους χρήστες σας.

Οι στόχοι του HCI

Οι στόχοι του HCI είναι να παράγει χρήσιμα και ασφαλή συστήματα, καθώς και λειτουργικά συστήματα. Για την παραγωγή συστημάτων πληροφορικής με καλή χρηστικότητα, οι προγραμματιστές πρέπει να προσπαθήσουν:

 1. κατανοούν τους παράγοντες που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία
 2. αναπτύσσουν εργαλεία και τεχνικές που επιτρέπουν την κατασκευή κατάλληλων συστημάτων
 3. επιτυγχάνουν αποτελεσματική, αποτελεσματική και ασφαλή αλληλεπίδραση

Το γενικότερο θέμα του HCI είναι η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ένα υπολογιστικό σύστημα θα πρέπει να έρχονται πρώτοι. Οι ανάγκες, οι δυνατότητές τους και οι προτιμήσεις τους για τη διεξαγωγή διαφόρων εργασιών πρέπει να κατευθύνουν τους προγραμματιστές με τον τρόπο που σχεδιάζουν τα συστήματα. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που χρησιμοποιούν ένα σύστημα για να ταιριάζουν με αυτό. Αντ 'αυτού, το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζει με τις απαιτήσεις τους.

Οι ίδιοι στόχοι μπορούν να εφαρμοστούν στην ανάπτυξη ιστοτόπων. Το Semalt πρέπει να είναι εύχρηστο και ασφαλές, καθώς και λειτουργικό, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να εκτελέσουν το έργο στο χέρι χωρίς εμφανή προβλήματα ή λάθη χρηστικότητας.

Βασικές αρχές του HCI

1.

 • Συμφωνείτε στις ανάγκες των χρηστών και στοχεύετε στις απαιτήσεις ευχρηστίας.
 • Αξιολογήστε τις υπάρχουσες εκδόσεις της Ιστοσελίδας (αν υπάρχουν).
 • Διεξάγετε ανάλυση του ανταγωνισμού.
 • Πλήρεις συζητήσεις με πιθανούς χρήστες και ερωτηματολόγια.
 • 2. Εννοιολογικό Σήμα

  • Σχεδιάστε την αρχιτεκτονική και την αρχιτεκτονική σε ένα αφηρημένο επίπεδο.
  • Εκτελέστε μια ανάλυση εργασιών για να εντοπίσετε βασικά χαρακτηριστικά.

  3. Semalt

  • Δημιουργήστε οπτικές αναπαραστάσεις (mock ups) ή διαδραστικές αναπαραστάσεις (πρωτότυπα) της Ιστοσελίδας.
  • Αξιολογήστε τη χρηστικότητα χρησιμοποιώντας μια αποδεδειγμένη μέθοδο.
  • Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα, δημιουργήστε περισσότερα mock ups ή βελτιώστε τα πρωτότυπα.
  • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι του σχεδιασμού και της χρηστικότητας.

  4. Ανάπτυξη

  • Δημιουργήστε το τελικό προϊόν.
  • Αξιολογήστε τη λειτουργικότητα μέσω δοκιμών, διασφάλισης ποιότητας, δοκιμών ευχρηστίας και δοκιμών πεδίου.
  • Χρησιμοποιήστε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για να βελτιώσετε το προϊόν.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να επιτευχθούν οι επιχειρηματικοί στόχοι.

  5. Εκκίνηση και καθαριότητα

  • Εκκινήστε τον ιστότοπο.
  • Διατηρήστε και τσίμπημα με την ανατροφοδότηση των χρηστών (housekeeping).
  • Χρησιμοποιήστε την ανατροφοδότηση για να δημιουργήσετε νέες απαιτήσεις και ξεκινήστε σημαντικές βελτιώσεις στο σχεδιασμό (επανάληψη του συστήματος).
  Η σημασία του HCI στην ανάπτυξη ιστοτόπων

  Η σημασία του HCI στο μέλλον της ανάπτυξης του Semalt δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρώς. Έχει αποδειχθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό της προσπάθειας σχεδιασμού και προγραμματισμού έργων πηγαίνει στον πραγματικό σχεδιασμό του Semalt. Η διασύνδεση αποτελεί θεμελιώδες μέρος της επιτυχίας, της ασφάλειας, της χρησιμότητας, της λειτουργικότητας και της μακροπρόθεσμης ευκολίας του χρήστη.

  Τα εργαλεία και οι τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί σε αυτόν τον τομέα έχουν συμβάλει πολύ στη μείωση του κόστους και στην αύξηση της παραγωγικότητας. Οι οικονομίες δημιουργήθηκαν χάρη στον μειωμένο χρόνο εργασιών, λιγότερα σφάλματα των χρηστών, μειωμένη στρέβλωση των χρηστών, μειωμένη επιβάρυνση του προσωπικού υποστήριξης, κατάργηση της κατάρτισης και αποφυγή αλλαγών στις δαπάνες συντήρησης και επανασχεδιασμού. Η Semalt έδειξε ότι, εκτιμώντας όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη μηχανική χρηστικότητα, τα οφέλη μπορούν να ανέλθουν σε 5000 φορές το κόστος του έργου. HCI είναι επιτακτική ανάγκη στο Web τώρα και θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον.

  March 8, 2018