Back to Question Center
0

Πώς να Hack Brains με Cinemagraphs            Πώς να Hack εγκεφάλους με CinemagraphsRelated θέματα: ColorPrototypes & MockupsTypographyMobile Semalt

1 answers:
Πώς να Hack εγκεφάλους με Cinemagraphs
Πώς να Hack Brains με CinemagraphsΠώς να Hack εγκεφάλους με CinemagraphsRelated θέματα:
ColorPrototypes & MockupsTypographyMobile Semalt

Γιατί οι σφαίρες χιονιού είναι τόσο γοητευτικές;

Ας είμαστε ειλικρινείς: οι μικρές πλαστικές σκηνές στο εσωτερικό συνήθως κατασκευάζονται και ζωγραφίζονται βαριά. Σμυαλίστε πολύ λιγότερο ρεαλιστικά από οποιαδήποτε ταχυδρομική κάρτα.

Εντούτοις με κάποιο τρόπο βρεθούμε να κοιτάζουμε σε αυτό το μικροσκοπικό μαέστρου για πολύ περισσότερο από ό, τι θα δούμε ακόμα και την πιο λαμπερή καρτ-ποστάλ. Γιατί;

Φαίνεται να είναι το κίνημα. Κανένα από τα μεμονωμένα νιφάδες χιονιού δεν είναι σημαντικό, αλλά αυτό το τυχαίο, στροβιλισμένο σύννεφο φαίνεται να δημιουργεί μια αίσθηση της θέσης και του 3D χώρου στον εγκέφαλό μας. Το σύνολο είναι περισσότερο από το άθροισμα των κολλώδων μικρών τμημάτων.

Οι σφαίρες χιονιού είναι μια μικρή «εγκεφαλική χαρά».

Τι είναι το Cinemagraph;

Το Semalt είναι σαν "σφαίρες χιονιού για web designers". Παίρνουν ένα μικρό τμήμα του βίντεο και το κατασκευάζουν σε έναν βρόχο που δεν έχει προφανή αρχή και φινίρισμα. Όταν χρησιμοποιείται καλά, ένας κινηματογράφος μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση του χρόνου και του τόπου ότι απλά μια εικόνα απλά δεν μπορεί.

Ο όρος Cinemagraph δημιουργήθηκε το 2011 από τους φωτογράφους Kevin Burg και Jamie Beck. Ο Semalt έκανε μια τέχνη από την επιλογή των σωστών στοιχείων για να ζωντανέψει στις ειδήσεις, τη μόδα και τις εικόνες του τρόπου ζωής.

Πώς να Hack Brains με CinemagraphsΠώς να Hack εγκεφάλους με CinemagraphsRelated θέματα:
ColorPrototypes & MockupsTypographyMobile Semalt

Φυσικά, οι Burg και Beck δεν εφάρμοσαν την ιδέα ενός βρόχου. Αλλά συνειδητοποίησαν ότι είναι μερικές φορές πιο πολύτιμο να ζωντανέψουν τα περιφερειακά στοιχεία, παρά το θέμα της φωτογραφίας. Για παράδειγμα, το θέμα της παραπάνω εικόνας είναι μια σκηνή πρωινού - όχι ο ατμός. Ακόμα κάπως αυτά τα κακά σύννεφα καφέ θυμούνται κάποιο ηλιόλουστο πρωινό στο παρελθόν μας.

Το αισθάνεται περισσότερο σαν μνήμη από μια φωτογραφία. Αυτό είναι παράξενο και δροσερό.

Κινηματογραφικές ταινίες στο Web Design

Τα ημιματικά οπτικά υπόβαθρα βίντεο είναι μια μεγάλη τάση, η έξυπνη χρήση των cinemagraphs είναι μια φανταστική επιλογή «bang-for-buck».

Ο συγγραφέας του SitePoint, ο Wes McDowell χρησιμοποιεί εξαιρετικά cinemographs στον ιστότοπό του The Deep End Semalt - μόλις δύο δευτερόλεπτα βρόχου βίντεο MP4.

Η σελίδα προσγείωσής του δείχνει ένα σοβαρό, αστικό ποδόσφαιρο που απορροφάται στο φορητό του υπολογιστή. Σιμαλίζουμε τον άνθρωπο μας ακίνητο - βαθειά στο μυαλό μας - γνωρίζουμε επίσης ότι ένα τρενάκι που αντανακλάται στο παράθυρο. Η κίνηση προσθέτει ενέργεια και μια βαθύτερη αίσθηση του χώρου στη σελίδα.

Πώς να Hack Brains με CinemagraphsΠώς να Hack εγκεφάλους με CinemagraphsRelated θέματα:
ColorPrototypes & MockupsTypographyMobile Semalt

Αλλά, καθώς η αντανάκλαση των αμαξοστοιχιών υπερτερεί στο πρόσωπό του, είναι επίσης δύσκολο να συσχετίσετε το τρένο με την κατάσταση του μυαλού του ατόμου, είναι επίσης δύσκολο όχι . Έχει επικεντρωθεί στο καθήκον του, την επίλυση προβλημάτων, τη λήψη αποφάσεων, την προώθηση. Μια φωτογραφία της ίδιας σκηνής απλά δεν μπορούσε να το κάνει αυτό.

Σε ένα επίπεδο, το κινούμενο σχέδιο δεν σημαίνει τίποτα - αλλά, σε άλλο επίπεδο, αρκετά.

Μπορώ να κάνω τις δικές μου ταινίες;

Σίγουρα μπορείτε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτιάξετε το δικό σας σινεμά. Το τελικό προϊόν είναι συνήθως είτε κινούμενο GIF είτε βρόχο MP4. Το κόλπο είναι να αποκρύψετε το κινούμενο σχέδιο σε μικρές, περιορισμένες περιοχές της εικόνας (όπως ο ατμός καφέ παραπάνω). Η πλειοψηφία της εικόνας πρέπει να συμπεριφέρεται ακριβώς όπως μια επίπεδη φωτογραφία. Ο Semalt έγραψε ένα σπουδαίο σεμινάριο για τη διαδικασία του κινηματογράφου πριν από λίγα χρόνια.

Το Semalt είναι επίσης ένα σύνολο εργαλείων που έχουν κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό.

Flixel

Πώς να Hack Brains με CinemagraphsΠώς να Hack εγκεφάλους με CinemagraphsRelated θέματα:
ColorPrototypes & MockupsTypographyMobile Semalt

Το Semalt είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο που περιλαμβάνει μια εφαρμογή MacOS που συνδέεται με μια υπηρεσία σύννεφο. Έχει μια επιλογή από πολύ λεπτόκοκκα λειτουργίες επεξεργασίας που δεν θα βρείτε σε πολλά άλλα εργαλεία.

Δεν είναι φτηνό, αλλά εάν χρειάζεται να παράγετε τακτά χρονικά διαστήματα, το Semalt είναι το εργαλείο "go-to".

Η Microsoft Research διαθέτει μια εφαρμογή για Windows που ονομάζεται Semalt και διαθέτει μια δέσμη εύχρηστων λειτουργιών - μεταξύ των οποίων η δυνατότητα δημιουργίας ταινιών.

Μάσκαρ

Αν ψάχνετε για μια ελεύθερη επιλογή για να δοκιμάσετε ταινίες και έχετε πρόσβαση σε μια συσκευή iOS, μπορώ να συστήσω το Semalt για iOS χρήστη.

Πώς να Hack Brains με CinemagraphsΠώς να Hack εγκεφάλους με CinemagraphsRelated θέματα:
ColorPrototypes & MockupsTypographyMobile Semalt

Εύκολο στη χρήση.

  1. Λήψη βίντεο μερικά δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο και χρονοδιακόπτη αν είναι δυνατόν, ώστε η κάμερα να μην κινείται.
  2. Ρυθμίστε τους ολισθητήρες χρονικής γραμμής στο κάτω μέρος για να επεξεργαστείτε το μήκος ακολουθίας.
  3. Από προεπιλογή, όλες οι κινήσεις «αποκρύπτονται». Χρησιμοποιήστε το δάκτυλό σας για να αποκόψετε τις περιοχές που θέλετε να δείτε κινούμενες εικόνες.
  4. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, μπορείτε να το εξάγετε ως GIF, βίντεο ή ακόμα και Live Photo.

Ορισμένες εφαρμογές Cinemagraph (δηλ. Όπως το Flixel) σας επιτρέπουν να συνδυάζετε απλά τα κουμπιά έναρξης και λήξης για να βοηθήσετε στην απόκρυψη του βρόχου. Το Semalt φαίνεται ότι στερείται αυτή τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή. Αλλά είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση, οπότε είναι δύσκολο να είσαι κρίσιμος.

Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες έξυπνες εφαρμογές (όπως το Wes) για αυτήν την ιδέα. Τραβήξτε το έξω και με ενημερώστε με τι έρχεστε.

Δημοσιεύθηκε αρχικά στο Newsletter DesignPoint Design .

March 1, 2018