Back to Question Center
0

Semalt: 7 τρόποι να γνωρίσετε καλύτερα το κοινό σας

1 answers:
Semalt: 7 ways to get to know your audience better

Εάν δεν γνωρίζετε το ακροατήριό σας, δεν θα γνωρίζετε καν τις στρατηγικές ή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρέπει να επιλέξετε, πόσο μάλλον τα μηνύματα που θα τους δώσουν ή πώς θα τα μεταχειριστούν όταν γίνουν πλήρεις πελάτες.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας.

Η έρευνα σας εκ των προτέρων

Πρώτον, κάνετε την έρευνα αγοράς σας και βεβαιωθείτε ότι τα δημογραφικά στοιχεία που έχετε επιλέξει είναι τα σωστά για το εμπορικό σήμα και το προϊόν σας. Ορισμένα σύγχρονα εργαλεία είναι διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν εδώ, μερικά από τα οποία είναι δωρεάν - όπως το American FactFinder, το οποίο χρησιμοποιεί τις πληροφορίες της United Semalt απογραφής για να σας βοηθήσει να βρείτε βασικές πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία.

Σμιτάλ κοιτάξτε μόνο τη δημογραφική που υποθέσατε από την αρχή. διακλαδώσεις για να μάθετε σχετικά με τις σχετικές εξειδικευμένες θέσεις και να μετρήσετε το ενδιαφέρον για το προϊόν σας από άλλες περιοχές. Περάστε μακριά με αρκετές πληροφορίες για να κάνετε τουλάχιστον μια χούφτα αποφασιστικής σημασίας δηλώσεις σχετικά με το κοινό-στόχο σας.

Κοιτάξτε τους ανταγωνιστές σας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή έρευνας αγοράς. Εδώ, θα εξετάζετε τους ανταγωνιστές σας (τουλάχιστον όσοι μοιράζονται το ίδιο κοινό-στόχο με εσάς). Αποσπάστε το εμπορικό σήμα τους, τη φωνή μάρκας τους, τους τύπους στρατηγικών μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν και τα μηνύματα που φέρνουν στη διαφήμισή τους.

Τι τεχνικές χρησιμοποιούν; Γιατί χρησιμοποίησαν αυτή τη συγκεκριμένη φράση, παρά κάποια άλλη διατύπωση; Αυτή η εικόνα και όχι αυτή; Αποσπάστε τους ανταγωνιστές σας να μην ξέρουν τι κάνουν, αλλά ακόμα και τότε μπορείτε να αρχίσετε να διαλέγετε τι δεν λειτουργεί ή τι φαίνεται λάθος και γιατί.

Δημιουργία ενός ατόμου πελάτη

Το πρόσωπο του πελάτη είναι μια δοκιμασμένη και αληθινή τακτική που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις παντού για να κατανοήσουν καλύτερα τους δημογραφικούς στόχους τους. Εδώ, θα εργαστείτε για να δημιουργήσετε μια περίληψη του ιδανικού σας "πελάτη στόχου". "

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό παίρνει τη μορφή ενός φανταστικού χαρακτήρα, τον οποίο διαμορφώνετε με κομμάτια πληροφορίας όπως το επίπεδο εκπαίδευσης, την οικογενειακή ζωή, την καριέρα και το εισόδημα, και ίσως ακόμη και λεπτομέρειες όπως το όνομα και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Αυτό σας βοηθά να αντιληφθείτε και να «μιλήσετε» με τον μέσο πελάτη-στόχο σας και χρησιμεύει ως ιδανικό εργαλείο για να επιταχύνετε τα άλλα μέλη της ομάδας σας.

Γνωρίστε τους πελάτες σας προσωπικά

Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά μπορείτε να το ξεκινήσετε μόνο όταν έχετε κάποιους πραγματικούς πελάτες (συγγνώμη, ξεκινήματα). Όταν εργάζεστε με τους πελάτες σας ένα-σε-ένα, πάρτε λίγο χρόνο για να τα γνωρίσετε σε προσωπικό επίπεδο.

Πώς μιλούν αυτό είναι διαφορετικό από άλλα δημογραφικά στοιχεία; Τι συνήθως ανησυχούν όταν σας μιλάνε; Τι τους απευθύνει, τους φοβίζει ή τους διεγείρει;

Δεν μπορείτε πάντα να εφαρμόσετε αυτές τις πληροφορίες σε ένα γενικό κοινό, αλλά καθώς γνωρίζετε περισσότερους πελάτες ξεχωριστά, θα αρχίσετε να βλέπετε την επικάλυψη εδώ και στη συνέχεια μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε χρήσιμες γενικεύσεις.

Παρακολουθήστε σχόλια και δεσμεύσεις του αναγνώστη

Η εξομολόγηση και οι δεσμεύσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές εάν εκτελείτε μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου ή κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης (όπως θα έπρεπε να είστε). Ο στόχος σας εδώ είναι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο πόσοι άνθρωποι ανταποκρίνονται στην εργασία σας, πώς αντιδρούν και πόσο συχνά ανταποκρίνονται.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο "δεσμεύσεις" λαμβάνετε (πράγματα όπως σχόλια, συμπαράσταση και μετοχές), τόσο καλύτερη είναι η καμπάνια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να ανακαλύψετε ποια θέματα περιεχομένου οι αξίες του κοινού σας ή ποιους τύπους μηνυμάτων δεν τους απευθύνονται. Εμβάλλετε αυτές τις μετρήσεις με την πάροδο του χρόνου, για να δημιουργήσετε μοτίβα και να μάθετε περισσότερα για το κοινό σας.

Μάρτυρες εξωτερικών κοινωνικών συνηθειών

Φυσικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τακτική της κοινωνικής ακρόασης για να δείτε τι άλλα θέματα και υποχρεώσεις που συμμετέχουν τα μέλη του κοινού σας.

Διεξαγωγή ερευνών

Τέλος, έχουμε τον πιο απλό τρόπο να μάθετε περισσότερα για το κοινό σας: ζητώντας τους ερωτήσεις. Δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί και να ξεκινήσει μια έρευνα, ειδικά με ένα σύγχρονο εργαλείο όπως το SurveyMonkey.

Semalt που θέλετε να ξέρετε για το κοινό-στόχο σας, μπορείτε να βάλετε μια μορφή ερώτησης και να υποβάλετε στους κοινωνικούς σας οπαδούς και τους συνδρομητές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από εκεί, μπορείτε να ποσοτικοποιήσετε τα αποτελέσματα (ή να τα διαβάσετε με μη αυτόματο τρόπο) και να φύγετε μακριά με όλες τις γνώσεις που θα θέλατε ποτέ. Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή με βραβείο ή ανταμοιβή.

Όλες αυτές οι στρατηγικές θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τα δημογραφικά σημεία των στόχων σας, αλλά να θυμάστε ότι αυτό είναι ακόμα μόνο μία πλευρά της εξίσωσης. Μόλις γνωρίσετε τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής, τις συμπεριφορές και τις προτιμήσεις των βασικών δημογραφικών στοιχείων σας, θα χρειαστεί να διαμορφώσετε και να βελτιώσετε τη στρατηγική σας ανάλογα.

Όλες οι γνώσεις σας πρέπει να έχουν κάποια μετρήσιμη επιρροή - διαφορετικά, θα παραμείνουν περιορισμένες στο χώρο της εννοιολογικής. Χρειάζεσαι αντίκτυπο στο κάτω μέρος της γραμμής.


Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.Σχετικά με τον συγγραφέα

Τίμοθι Κάρτερ


March 1, 2018