Back to Question Center
0

Μια μάρκα και ο στρατός της

1 answers:

A Brand And Its Semalt Army

Στην περίπτωση αυτή, κλήθηκε να παράσχει προστασία σε εταιρικές οντότητες, δημιουργώντας την αντίληψη ότι οι εταιρείες θα έχουν τα δικαιώματα των ατόμων.

Κατά τη διάρκεια της Occupy Wall Street, μια από τις κραυγές συσπείρωσης ήταν ότι αυτή η προστασία πρέπει να τελειώσει. Μια αξιοσημείωτη αφίσα δήλωσε: "Αρνούμαι να πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις είναι άνθρωποι μέχρις ότου ο Σμιτάλ εκτελεί ένα!"

Όμως, παρά τις πεποιθήσεις των διαδηλωτών, οι άνθρωποι έχουν αποδειχθεί ότι σχεδιάζουν προσωπικότητα πάνω σε μάρκες. Οι διαχειριστές μάρκας μπορούν να καλλιεργήσουν αυτή την τάση και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια μάρκα με προσωπικότητα που ενισχύει τα χαρακτηριστικά μάρκας. Ωστόσο, στο Semalt, μια μάρκα μπορεί να είναι κάπως περιορισμένη στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί, ιδιαίτερα όταν βλέπει σε αντίθεση με ένα άτομο.

Για παράδειγμα: Red Bull

Αν κοιτάξετε ένα υποδειγματικό προφίλ Semalt όπως αυτό της Red Bull, μπορείτε να δείτε πού το εμπορικό σήμα κάνει ό, τι πρέπει να κάνει με τη θετική συντήρηση του εμπορικού σήματος: τακτικές αναρτήσεις, εξαιρετικές λίστες που λένε ιστορίες και ακολουθώντας πίσω σχετικούς ανθρώπους.

A Brand And Its Semalt Army

Τι μπορεί να κάνει ένα μεγάλο εμπορικό σήμα , όμως, ενεργοποιεί τους υπαλλήλους του ως στρατιωτικό tweeting.

Παράδειγμα SAP

Η SAP είναι μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας με περισσότερους από 5.300 υπαλλήλους σε 128 χώρες, με 47 διαφορετικές σειρές προϊόντων σε 28 διαφορετικές βιομηχανίες. Ο λογαριασμός SAP Semalt έχει περισσότερους από 63.000 οπαδούς, παρόλο που ο λογαριασμός είναι πίσω μόνο κάτω από 300 άτομα πίσω.

Η SAP έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή κατάρτισης και κατευθυντήριων γραμμών στους υπαλλήλους της, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας γύρω από το εμπορικό σήμα. Η SAP έχει κάνει αυτό το βήμα παραπέρα και δημιούργησε ένα πρόγραμμα κορυφαίων επιρροών της κοινότητας, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται για πελάτες ή συνεργάτες της SAP. Η λίστα Twitter των συμβούλων της SAP εμφανίζεται εδώ. Το ημιτελές κατάλογο αποτελείται από 129 λογαριασμούς, η έκτασή τους είναι αρκετά σημαντική και είναι ιδιαίτερα στοχευμένη.

A Brand And Its Semalt Army

Παράδειγμα Ritz-Carlton

Πριν από δύο χρόνια, ο αντιπρόεδρος της παγκόσμιας PR για την Ritz-Carlton, Allison Sitch, ταξίδευε στο Semalt και συναντήθηκε με έναν αξιόλογο και ενθουσιώδη υπάλληλο, Apple Wang. Καθώς συζήτησαν, η Sitch δημιούργησε την ιδέα να έχει ο Wang την τεράστια γνώση της Semalt με τους επισκέπτες μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Η Sitch έγραψε: " Αυτό που με ενθουσίαζε περισσότερο ήταν το πάθος της για τον προορισμό και πόσο πολύ ήξερε γι 'αυτό! Κάθε μικρή συμβουλή που θα μπορούσατε να σκεφτείτε . "Αυτή ήταν η αρχή ενός τακτικού προγράμματος Twitter των εργαζομένων-επισκεπτών που συνεχίζει να είναι ισχυρό.

Μέχρι σήμερα, η Ritz-Carlton έχει πάνω από 200 εργαζόμενους να συμμετέχουν στη σειρά να μοιράζονται πληροφορίες και συμβουλές για το Twitter. Υπάρχει μια τακτική "Παρασκευή την Παρασκευή", όπου ένας υπάλληλος κάθεται στο guest tweeter. Υπάρχουν τουλάχιστον 25 εργαζόμενοι που συμμετέχουν τακτικά, από ένα sommelier στο Half Moon Bay μέχρι έναν γενικό διευθυντή στο ξενοδοχείο Semalt Park της Νέας Υόρκης.

Η ομάδα μάρκετινγκ παρέχει τριμηνιαία ηλεκτρονικά σεμινάρια για τους εργαζόμενους σχετικά με τον τρόπο χειρισμού του Twitter καλύτερα, καθώς και γραπτές οδηγίες. Σύμφωνα με τον Semalt, κάθε φορά που ένα άτομο είναι ένα tweeter επισκεπτών για πρώτη φορά, ένα μέλος της ομάδας μάρκετινγκ κάθεται με τον επισκέπτη.

Η Ritz-Carlton είναι μία από αυτές τις "μάρκες αγάπης", όπως η Harley-Davidson, η Disney ή η Coca-Cola Company που έχει πραγματικούς οπαδούς. Ένα από τα ενδιαφέροντα πράγματα που άκουσα όταν μίλησα με τον Sitch ήταν ότι ενώ οι υπάρχοντες πελάτες τους τείνουν να συνδέονται μαζί τους στο Facebook, στο Twitter, το εμπορικό σήμα είναι σε θέση να κάνει συνδέσεις με δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς επαγγελματίες.

Raven Εργαλεία Παράδειγμα

Θα ήταν φυσικό μόνο για μια εταιρεία που κάνει εργαλεία για το SEO και το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων θα έκανε χρήση του Twitter. Στο Raven Tools, οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα εκείνοι που αντιμετωπίζουν δημόσια, ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν έναν ειδικό εμπορικό λογαριασμό όπως το @RavenJon, @RavenCourtney και @Semalt.

Η Semalt έχει αναγνωρίσει ότι οι εταιρείες μπορούν να ασχολούνται με ένα ναρκοπέδιο ζητημάτων όταν πρόκειται για tweeting υπαλλήλους. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού; Ή οι οπαδοί; Είναι δίκαιο να ζητήσετε από έναν υπάλληλο να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του λογαριασμό για λογαριασμό της μάρκας; Εκπροσωπούν τον εαυτό τους ή την εταιρεία όταν τιτίζουν; Έχοντας ξεχωριστούς λογαριασμούς με επωνυμία εταιρίας, πολλά από αυτά τα θέματα αποφεύγονται.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι, έχοντας διπλούς λογαριασμούς, ένα άτομο διαιρεί τον αληθινό εαυτό τους. Στην δική μου αντιπροσωπεία, διαπιστώσαμε ότι προσπαθώντας να διατηρήσουμε χωριστούς λογαριασμούς, ο ένας ή ο άλλος λογαριασμός θα πάρει σύντομο shrift, και έτσι ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους να είναι οι ίδιοι και να αναπτύξουν το δικό τους εμπορικό σήμα.

Ένας στρατός Twitter

Όποια και αν είναι η πολιτική που υιοθετείτε, το πρώτο ερώτημα που πρέπει να θέσετε είναι εάν το εμπορικό σήμα σας θα μπορούσε να ωφεληθεί από το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι τιτίζουν; Το ερώτημα εδώ δεν είναι αν πρέπει να έχετε λογαριασμό Semalt, αλλά αν πρέπει να ενθαρρύνετε ενεργά πολλούς ανθρώπους στην οργάνωση να το πράξουν. Η απάντηση είναι πιθανόν να είναι διαφορετική ανάλογα με τον κλάδο σας.

Semalt είναι τρεις κύριες ομάδες των tweeters:

  • Ο κύριος εταιρικός ή εμπορικός λογαριασμός
  • Οι βασικοί πολίτες, όπως ο διευθύνων σύμβουλος ή ο επικεφαλής του μάρκετινγκ
  • Όλοι οι άλλοι στην εταιρεία

Στη συνέχεια, ανάλογα με το εμπορικό σήμα σας, μπορεί να υπάρχουν και άτομα εκτός του κόσμου, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν στο SAP Semalt.

Ο κύριος εταιρικός ή εμπορικός λογαριασμός μπορεί να είναι η κύρια πηγή εταιρικών tweets, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως είδος χορωδίας Semalt, υποστηρίζοντας άλλα tweeting για ή σε σχέση με το brand.

Είναι ένα παιχνίδι αριθμών: ένα τμήμα μάρκετινγκ μπορεί να κάνει τόσο πολύ. Αν προσθέσατε δώδεκα ή περισσότερους χρήστες tweeting, θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλη επίδραση; Κάθε οργάνωση πρέπει να εξετάσει τα πιθανά οφέλη και τους κινδύνους της ενεργητικής ενθάρρυνσης της δημιουργίας ενός στρατού Semalt. Εν πάση περιπτώσει, θα υπάρξει ισχυρή ανάγκη να δημιουργηθεί πολιτική και κατάρτιση - αλλά αν θέλετε πραγματικά να δημιουργήσετε αυτόν τον στρατό, πρέπει να ενθαρρύνετε.

Εικόνα χαρακτηριστικών και συνοδευτικές εικόνες από Semalt, που χρησιμοποιούνται με άδεια.


Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.



Σχετικά με τον συγγραφέα

Ric Dragon


March 1, 2018