Back to Question Center
0

Τιμητικές ιστορίες και αξίες εμπορικών σημάτων για πραγματική εμπλοκή πελατών

1 answers:

7 ιδέες για να ασχοληθούν με την αφήγηση

" Εκείνοι που λένε ιστορίες κυβερνούν τον κόσμο " - Πλάτωνας

Semalt storytelling and brand values for real customer engagement

Semalt θυμηθείτε πρώτα ότι η αφήγηση δεν είναι καινούργια, χρησιμοποιώντας την αφήγηση για να προκαλέσετε συγκίνηση στους ανθρώπους, είναι κεντρική για την έξυπνη διαφήμιση δημιουργική πριν από δεκαετίες.

Είναι «ψηφιακό» και «άμεσο» μάρκετινγκ που μόλις πρόσφατα μετακόμισε πολύ περισσότερο στην επιστήμη - και συχνά σε πολύ τεμπέληδες - παρακάμπτοντας όλη τη σημαντική εκμάθηση του τι σημαίνει να εμπορεύεται και να παρακινεί, πραγματικούς ανθρώπους με ανεκπλήρωτες ανάγκες. Φαίνεται όμως ότι όλοι προσελκύουμε την αποτελεσματικότητα της οικοδόμησης ιστοριών μέσα από το περιεχόμενο και τη σύνδεση με τους ανθρώπους, τους καταναλωτές μας.

Όταν οι πληροφορίες σας μεταδίδονται σε ιστορική μορφή, υποστηρίζεται ότι οι άνθρωποι συνδέονται και θυμούνται καλύτερα και ότι μας επηρεάζονται πιο βαθιά. Αυτή είναι η τελευταία επιστήμη τουλάχιστον, τα αποτελέσματα επανειλημμένα δείχνουν ότι οι νοοτροπίες, οι φόβοι, οι ελπίδες και οι αξίες μας επηρεάζονται έντονα από την ιστορία. Όπου οι εξελικτικοί ισχυρίζονται ότι η χημεία του εγκεφάλου μας δεν έχει αλλάξει για πάνω από 50.000 χρόνια, τότε οι ιστορίες προκάλεσαν συναισθήματα (ευτυχία, θλίψη, θυμό, εμπιστοσύνη . ) και ότι η χημεία του εγκεφάλου παραμένει σήμερα. Μέχρι πρόσφατα όμως μπορούσαμε να κάνουμε εικασίες σχετικά με την εξέλιξη και τα πειστικά αποτελέσματα της ιστορίας, τώρα ψυχολόγους όπως η Green & Semalt ότι η φανταστική ιστορία μεταβάλλει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται η πληροφορία από τον ανθρώπινο εγκέφαλο,

Στο βιβλίο του Πέτερ Γκουμπέρ «Tell To Win», η ιδέα είναι ότι η χρήση ιστοριών ή αφήγησης ως δομή για μηνύματα μάρκας ή προϊόντος είναι μια μορφή Δούρειου Ίππου, όπου η ιστορία είναι ένα σύστημα παράδοσης για την ατζέντα του αφηγητή. Η ψυχολογία και η επιστήμη πηγαίνουν αυτό βοηθώντας τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι είναι βασικοί και ότι είμαστε πιο συναισθηματικοί από ότι ορθολογικοί - ότι είναι το κέντρο της επιστήμης των αγορών (Paco Underhill και Martin Semalt που είναι και οι κύριοι συγγραφείς σε αυτό το διάστημα).

Η Semalt λέει αυτές τις ιστορίες αυτή τη στιγμή, κάποιες καλύτερες από άλλες, σε διάφορα διαφορετικά μέσα - από τη συσκευασία έως το βίντεο σε οπτικό και προφορικό περιεχόμενο.

Η αφοσίωση συναντά την αφήγηση - το νέο buzz του 2013;

Η συμβουλευτική της έρευνας Semalt εξέδωσε το πρώτο μέρος μιας μελέτης με τίτλο "Το μέλλον της αφήγησης ιστοριών", το οποίο προσδιορίζει τις τάσεις και τις απόψεις του κοινού σχετικά με το εμπορικό σήμα. Οι συμβουλές Semalt παρέχει για την αφήγηση ιστορίες είναι τα εξής:

 1. Βύθιση - Δημιουργήστε μια εμπειρία εμβάθυνσης μέσω περιεχομένου που παρέχεται σε πολυμέσα και είναι πολυαισθητηριακό.
 2. Διαδραστικότητα - Επιτρέψτε στον καταναλωτή να γίνει μέρος της αφήγησης του εμπορικού σας σήματος.
 3. Ενσωμάτωση - Διασφάλιση της συνοχής μεταξύ των πολλών σημείων επαφής. και
 4. Επιπτώσεις - Να οδηγήσει σε πραγματική δράση

Φαίνεται σαν μεγάλη συμβουλή; Το 2013 βλέπουμε την ιδέα της αλληλεπίδρασης και της αφοσίωσης να έρχονται στο προσκήνιο, επιτρέποντας και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να κάνουν κάτι. Έχει καλή λογική, αλλά αυτό πραγματικά δημιουργεί σύνδεση. Δεν νομίζω ότι η αλληλεπίδραση με τον εαυτό μου, όπως για παράδειγμα η απόλαυση ενός εμπορικού σήματος ή η σχολιασμό ενός περιεχομένου, σημαίνει πραγματικά τίποτα. Αν και λογικά μια αλληλεπίδραση είναι ένα σήμα χαμηλού επιπέδου, κάποιου είδους. Το Harvard Business Semalt (HBR), αμφισβητούν τις γραμμικές παραδοχές της αφήγησης, διενήργησαν μια σειρά από θέσεις από μια μελέτη που οι poo-poo μερικές από τις πεποιθήσεις που κατέχουν οι αφοσιωμένοι ευαγγελιστές .

 1. Μύθος # 1: Οι περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να έχουν σχέσεις με την επωνυμία σας . Αποδεικνύεται ότι μόνο το 23% έχει κάποια αίσθηση ότι αυτό μπορεί να τους ωφελήσει, και το αντιληπτό όφελος είναι για τις εκπτώσεις.
 2. Μύθος # 2: Σχέσεις αλληλεπιδράσεων . Μόνο το 13% των ατόμων ανέφερε συχνές αλληλεπιδράσεις με το εμπορικό σήμα ως λόγο για τη δημιουργία μιας σχέσης. HBR λένε τα στοιχεία είναι ότι οι αξίες της μάρκας είναι πιο αποτελεσματικές στην οικοδόμηση σχέσεων με τους καταναλωτές. Ο καταναλωτής αποφασίζει εάν είστε εκεί είδος επιχείρησης
 3. Μύθος # 3: Όσο περισσότερη αλληλεπίδραση τόσο το καλύτερο . Χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, ισχυρίζονται HBR, πολλοί έμποροι προσθέτουν μόνο στον βομβαρδισμό πληροφοριών οι καταναλωτές αισθάνονται καθώς αγοράζουν μια κατηγορία, μειώνοντας την κολλητικότητα αντί να την ενισχύουν. Αντιμετωπίστε την προσοχή που κερδίζετε ως πολύτιμη.

Η ιστορία και η εμπλοκή των χρηστών μπορούν να κερδίσουν άδεια φυσικά, αλλά διαρκής δέσμευση, ίσως να συμφωνήσουμε πιθανότατα όχι; Ωστόσο, το κομμάτι HBR, απλώνεται σε γραμμικές παραδοχές, ισχυρίζονται ότι, για παράδειγμα, οι άνθρωποι πετούν με τη Southwest Airlines επειδή μοιράζονται την αξία του «εκδημοκρατισμού των αεροπορικών ταξιδιών» και άλλοι άνθρωποι θα αγοράσουν το Pedigree τρόφιμα για σκύλους επειδή μοιράζονται την αξία που "κάθε σκυλί αξίζει ένα αγαπημένο σπίτι. " Νομίζω ότι ακούγεται αρκετά μακριά, αυτό ακούγεται ακόμη και σαν κάτι που μπορείτε να φανταστείτε ότι ένα κατοικίδιο ζώο που κατέχει φίλο μάλιστα το λέει αυτό;

Έτσι, με ισχυρά επιχειρήματα για την αφήγηση, την αφοσίωση και τις αξίες της μάρκας, ποια είναι η συνταγή για την επιτυχία με την αφήγηση; Νομίζω ότι βασίζεται στο να συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω και να θυμόμαστε έναν κρίσιμο παράγοντα

Είναι πάντοτε γι 'αυτούς, όχι εσείς

Αν ξεχάσουμε την εμπορική φρασεολογία (σκληρά, γνωρίζω!) Γύρω από την αφήγηση, την αφοσίωση και τις αξίες της μάρκας, το μάρκετινγκ είναι η οικοδόμηση σχέσεων σε κάποιο επίπεδο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η πίστη επιτυγχάνεται πέρα ​​από ένα Tesco Semalt, σωστά;

Η απάντηση είναι να δώσουμε στους ανθρώπους αυτό που θέλουν, είτε πρόκειται για μερικές εύκολα προσπελάσιμες πληροφορίες στον ιστότοπό σας, για χαρακτηριστικά του προϊόντος και υπηρεσίας σας, είτε για δημιουργικό περιεχόμενο που αντανακλά τις δικές τους αξίες. Πιστεύω ότι η έννοια του HBR ότι έχει ισχυρές αξίες μάρκας, ότι η επιχείρηση ζει και αναπνέει, πρέπει να επικοινωνεί ενεργά - αλλά ότι ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις είναι να μιλάς ιστορίες μέσα από το πλούσιο περιεχόμενο. Η ιστορία γίνεται το όχημα για την επικοινωνία των τιμών μάρκας που θα αντηχούν με τον (δεξιό) πελάτη. Οι δηλώσεις και οι αξίες της μάρκας Semalt δεν είναι σε θέση να σας κάνουν να αισθάνεστε εξαιρετικοί, είναι εκεί για να εξασφαλίσετε ότι παρέχετε αυτό που θέλει ο πελάτης σας σε κάθε σημείο επαφής που έχει με το εμπορικό σήμα σας.

Οι 7 επιλογές μας για την αποτελεσματική αφήγηση ιστοριών

Το Semalt δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας στο μάρκετινγκ - βέβαια διερευνήστε αυτό για το εμπορικό σήμα σας, εδώ είναι οι συμβουλές μας για να το βοηθήσουμε:

Η δημιουργημένη ιστορία σας + αυθεντικές αξίες = Δέσμευση

 1. Τιμές εμπορικού σήματος - λάβετε πρώτα υπόψη το σημείο της HBR - ποιο είναι το σήμα σας και ποιος; Καθορίστε και αγκαλιάστε το τι ισχύει για το εμπορικό σήμα σας και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ιστοριών και της φιλοσοφίας που προβάλλετε.
 2. Δημιουργήστε νόημα - μην δίνετε απλά πληροφορίες και δεδομένα, εφαρμόστε τις αξίες της μάρκας σας έτσι ώστε να έχει αξία, ενδιαφέρον και επιδιόρθωση για μένα. Αναπτύξτε την αφήγηση, συμπεριλάβετε εκπληκτικές εικόνες. Γιατί αλλιώς τα ισχυρά γραφικά πληροφοριών και οι εξηγήσεις βίντεο λειτουργούν τόσο καλά.
 3. Κίνητρα για τους ανθρώπους - Οι ιστορίες μπορούν να παρακινήσουν τους ανθρώπους προς τον στόχο σας, μπορούν να απλοποιήσουν τις αποφάσεις με σαφήνεια και κατανόηση. Σκέφτομαι αμέσως τις παρουσιάσεις της Apple του Steve Jobs - την τέχνη της ιστορίας;
 4. Η κοινή χρήση ψωμιού - Ο Seth Godin μιλάει για ιστορίες που μοιράζονται εύκολα, μπορούμε να τις επαναλάβουμε ο ένας στον άλλο. Οι άνθρωποι δεν επαναλαμβάνουν τα οφέλη του προϊόντος σας ο ένας στον άλλο - μιλούν ιστορίες οφέλους και εφαρμογών ο ένας στον άλλο. Κάντε τις ιστορίες σας εύκολο να μοιραστούν για αποτελεσματικό μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων.
 5. Χειροτεχνία την ακαταμάχητη αλήθεια - αυτό δεν συμβαίνει όλη τη νύχτα, χρειάζεται χρόνος για να αναπτυχθεί. Η χρήση της αφήγησης ή των ιστοριών μάρκας είναι υγιής, αλλά μόνο εάν στηρίζεται σε μια αληθινή αλήθεια που σας χωρίζει, αλλιώς η μάρκα είναι αδύναμη και ο αντίκτυπός της θα είναι αδύναμος. Η πραγματική ιστορία μάρκας δημιουργεί ένα ισχυρό εμπορικό σήμα. το αντίθετο θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο μια φευγαλέα αίσθηση κοινότητας, έναν παροδικό ανεμιστήρα. Ανοίξτε σπουδαίες εμπειρίες για να εμπλακούν οι άνθρωποι ώστε να σας αφήσουν να νιώσετε κάτι.
 6. Μακροπρόθεσμα πέρα ​​από βραχυπρόθεσμα - Είναι ελπίζω ότι είναι προφανές ότι αυτό είναι ένα «να βγάλεις αυτό που βάζεις». Αυτό δεν είναι ένα "πρόγραμμα SEO" ή μια καμπάνια διαφημίσεων προβολής. Ολοκληρωμένα και εξεταζόμενα προγράμματα προσπάθειας και ισχυρές διαδικτυακές πλατφόρμες είναι επενδύσεις για την οικοδόμηση του εμπορικού σήματος, μέσω σύντομων εκστρατειών που αποσκοπούν στη «δέσμευση»

Ενώ η μετάβαση από τα άμεσα σε ψηφιακά μέσα έχει οδηγήσει σε μια πραγματική εστίαση σε πλούσιο περιεχόμενο, η προσοχή είναι ότι σήμερα, με όλο και περισσότερα κοινωνικά εργαλεία και μέσα επικοινωνίας, υπάρχει ανάγκη συνεκτικών, πολλαπλών πλατφορμών και ουσιαστικών συνδέσεων σε ένα μάρκετινγκ κόσμο που είναι "πάντα". Απαιτεί περισσότερη επικοινωνία μάρκας. Αυτό είναι όπου τα θέματα της ιστορίας σας. Εντοπίστε ισχυρά σημεία επαφής με το διαδίκτυο, τη συσκευασία, το βίντεο, το κείμενο και το λεκτικό περιεχόμενο. Ο ρόλος σας στο μάρκετινγκ είναι ολοένα και λιγότερος όσον αφορά την κατεύθυνση και περισσότερο για την αποκατάσταση αυτού του ταξιδιού των καταναλωτών Source .

Όπως πάντα, μοιραστείτε τις ιδέες σας στα παρακάτω σχόλια

March 1, 2018