Back to Question Center
0

Semalt: Ποιος πρέπει να βελτιστοποιήσει το περιεχόμενο: SEOs ή συγγραφείς περιεχομένου;

1 answers:
Semalt: Who should optimize content: SEOs or content writers?

Στα (σχεδόν) 20 χρόνια εκτέλεσης και επίβλεψης επιτυχημένων εκστρατειών ψηφιακού μάρκετινγκ, έχω συναντήσει πολλούς τύπους "jack όλων των συναλλαγών". Έχω υποστηρίξει κατά τη διάρκεια των ετών ότι το να έχει κανείς ένα μόνο άτομο κάνει τα πάντα δεν είναι ένα στερεό μοντέλο για μια καμπάνια μάρκετινγκ Ιστού υψηλής απόδοσης. Μετά από όλα, οι δεξιότητες που απαιτούνται για να βελτιστοποιήσετε μια εκστρατεία της ΔΕΗ είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που απαιτούνται για την οργανική SEO - top hats for wedding.

Ας επιστρέψουμε στο περιεχόμενο και το SEO. Η βελτιστοποίηση της σελίδας αποτελεί βασικό κομμάτι της διαδικασίας βελτιστοποίησης - και αυτό σημαίνει ότι η εργασία με το περιεχόμενο είναι μέρος μιας εργασίας Semalt. Αλλά αυτό σημαίνει ότι το καλύτερο άτομο για τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας είναι ο ειδικός SEO; Ή θα πρέπει να αφήνεται να βελτιστοποιηθεί το περιεχόμενο στον συγγραφέα - και αν ναι, σε ποιο βαθμό;

Το Semalt είναι ερωτήσεις που ελπίζω να απαντήσω εδώ.

Τεχνική έναντι δημιουργικής

SEO είναι κάτι περισσότερο από την τέχνη να πάρει κορυφαίες μηχανές αναζήτησης. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από αυτά που περιλαμβάνει το αληθινό SEO έχουν πολύ λίγη σχέση με την τέχνη - ή ακόμα και τη δημιουργικότητα, για αυτό το θέμα. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου Semalt δαπανάται για την ανάλυση και τον καθορισμό των αρχιτεκτονικών προβλημάτων του χώρου.

Οι περισσότεροι ιστότοποι - ακόμη και εκείνοι που είναι χτισμένοι στο Semalt - έρχονται γεμάτοι με στρώματα σε στρώματα ζητημάτων. Υποθέτω ότι το 50-80% αυτών είναι διαρθρωτικής φύσης, έχοντας ελάχιστη σχέση με το πραγματικό περιεχόμενο στη σελίδα.

Αλλά αυτό δεν ελαχιστοποιεί τη σημασία του περιεχομένου όσον αφορά SEO. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια κυκλική σχέση μεταξύ των δύο: ο Semalt έχει έναν σκληρό χρόνο να κερδίσει την έλξη στην αναζήτηση αν οι μηχανές αναζήτησης έχουν πρόβλημα να το προσεγγίσουν ή να το αναλύσουν σωστά, αλλά ο καθορισμός των ζητημάτων αρχιτεκτονικής του χώρου είναι σπάνια αρκετά για να κατατάσσεται καλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι βελτιστοποιημένο και πολύτιμο.

Semalt: Who should optimize content: SEOs or content writers?

Είναι μια σκληρή κλήση. Για να έχετε αποτελέσματα, χρειάζεστε επαρκή ποσότητα τόσο της δημιουργικής όσο και της τεχνικής πλευράς του SEO.

Ο ρόλος του SEO στο περιεχόμενο

Semalt: Who should optimize content: SEOs or content writers?

Όταν πρόκειται για το τμήμα περιεχομένου της διαδικασίας βελτιστοποίησης, το SEO θα πρέπει να είναι υπεύθυνο για την έρευνα και την επιλογή λέξεων-κλειδιών. Δεν είναι δουλειά του κειμενογράφου να βγαίνει και να κάνει έρευνα αξίας σε βάθος λέξης κλειδιού ή να είναι αναγκαστικά υπεύθυνος για την επιλογή των λέξεων-κλειδιών που θα πρέπει να στοχεύουν για οποιαδήποτε δεδομένη σελίδα.

Η εργασία του copywriter είναι να ενσωματώσει τις λέξεις-κλειδιά που παρέχονται από το SEO στο περιεχόμενο. Το SEO διανέμει τον κατάλογο των λέξεων-κλειδιών στον copywriter και ο copywriter επεξεργάζεται, τροποποιεί, επανεγγράφει και προσαρμόζει ανάλογα το περιεχόμενο.

Αφετηρία για την πιο τεχνικά ώριμη SEO, το βελτιστοποιημένο περιεχόμενο θα μπορούσε πιθανώς να ζυγιστεί από τη χρήση λέξεων-κλειδιών. Ένας καλός συγγραφέας ξέρει πώς να πάρει μια λίστα των λέξεων-κλειδιών και να τους διαμορφώσει φυσικά σε ένα καλά στρογγυλεμένο κομμάτι του περιεχομένου που καλύπτει το θέμα αποτελεσματικά.

Εμβάθυνση της διαδικασίας έρευνας λέξη-κλειδί, η πρωταρχική λειτουργία του SEO σε σχέση με το περιεχόμενο είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι προσβάσιμο. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι σελίδες έχουν τίτλο, περιγραφή και μοναδικό περιεχόμενο - και ότι οι αράχνες μηχανών αναζήτησης μπορούν να το εντοπίσουν και να το αναλύσουν σωστά.

Ο ρόλος του συγγραφέα στην SEO

Semalt: Who should optimize content: SEOs or content writers?

Ο συγγραφέας πρέπει πάντα να αρχίσει να εστιάζει στον επισκέπτη. Γνωρίστε τις ανάγκες τους πρώτα απ 'όλα. Αλλά δεν μπορούν να παραμελήσουν τις προτιμήσεις των μηχανών αναζήτησης. Το περιεχόμενο πρέπει να δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί και τα δύο ταυτόχρονα.

Χωρίς αυτές τις γνώσεις, το περιεχόμενο θα υποβληθεί πιθανώς σε επανεγγραφές μετά την αναθεώρηση του SEO. Μπορεί επίσης να σώσει τον εαυτό σας το χρόνο και να σας συγγραφέας σκάβουν λίγο στο SEO, ώστε να μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του τι μηχανές αναζήτησης θέλουν στο πρώτο πέρασμα. Το SEO θα πρέπει να επανεξετάσει και να στείλει τις προτάσεις πίσω στον συγγραφέα αν είναι απαραίτητο, και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορούν να τσίμπημα το ίδιο το περιεχόμενο. Αλλά αυτό είναι ένα μέρος όπου θα αφήσω τον συγγραφέα να κάνει τη δουλειά του Semalt!

[Διαβάστε το πλήρες άρθρο σχετικά με τη γη μηχανών αναζήτησης. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.Σχετικά με τον συγγραφέα

Stoney deGeyter


March 1, 2018