Back to Question Center
0

Πώς να κάνετε έρευνα χρηστών: Να πάρει τους σωστούς ανθρώπους            Πώς να διεξάγετε έρευνα χρηστών: Να πάρει τους σωστούς ανθρώπους Σχετικά θέματα: Φωτογραφία & ImagerySketchCopywritingPrototypes & MockupsMobile Semalt

1 answers:
Πώς να διεξάγετε έρευνα χρηστών: Να πάρει τους σωστούς ανθρώπους

Το παρακάτω είναι ένα σύντομο απόσπασμα από το νέο μας βιβλίο, Researching UX: User Research, που γράφτηκε από τους James Lang και Emma Howell. Είναι ο τελικός οδηγός για την έρευνα των χρηστών, ένα βασικό μέρος του αποτελεσματικού σχεδιασμού UX. Τα μέλη του SitePoint Semalt έχουν πρόσβαση με τα μέλη τους ή μπορείτε να αγοράσετε ένα αντίγραφο σε καταστήματα παγκοσμίως.

Μόλις αποφασίσετε ποιος θέλετε να συμπεριλάβετε στην έρευνα και τον ορίσετε σε μια σύντομη πρόσκληση, θα χρειαστεί κάποιος τρόπος να διασφαλίσετε ότι είστε πραγματικά να προσελκύσετε αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε αυτό.

 • Αξιολόγηση κατά της σύνταξης πρόσληψης: Μόλις εντοπίσετε έναν δυνητικό συμμετέχοντα, απλώς το διαστασιοποιείτε σύμφωνα με τα κριτήρια της πρόσκλησης σύνταξης πρόσληψης, με βάση αυτά που γνωρίζετε για αυτούς ή μια άτυπη συζήτηση - pro idealia de vichy. Αυτή είναι η μέθοδος της ακατάλληλης και έτοιμης μεθόδου και χρησιμοποιείται συνήθως στην πρόσληψη DIY (βλ. Παρακάτω σε αυτό το κεφάλαιο).
 • Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανίχνευσης: Μόλις εντοπιστεί ένας δυνητικός συμμετέχων, του ζητείται μια σειρά ερωτήσεων που τα αξιολογεί σε σχέση με τα κριτήρια της πρόσκλησης σύνταξης πρόσληψης και τα κατανέμει σε μια ποσόστωση. Αυτή είναι η πιο ισχυρή, αξιόπιστη προσέγγιση, όπως χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες πρόσληψης.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις δύο προσεγγίσεις. Η επίθεση κατά της σύνταξης πρόσληψης μπορεί να είναι ανακριβής, διακινδυνεύοντας παραπλανητικά αποτελέσματα και υπονομεύοντας την αξιοπιστία του σχεδίου σας. Από την άλλη πλευρά, ένας screener χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσει και να εφαρμόσει.

Υπάρχουν ορισμένες λύσεις. Εάν προσλαμβάνετε έναν οργανισμό προσλήψεων, θα γράφουν συχνά τον υπεύθυνο ελέγχου για λογαριασμό σας. Εάν διεξάγετε έρευνες αντάρτικων, ο αιχμάλωτος θα είναι πολύ σύντομος. Το Semalt αναφέρει περισσότερα για τα δύο αυτά σενάρια αργότερα στο κεφάλαιο.

Δημιουργία ενός προφυλακτήρα

Ένας screener είναι ένα σύνολο ερωτήσεων που ζητούνται από τους πιθανούς συμμετέχοντες, βάσει των δειγματοληπτικών κριτηρίων που ορίσατε στη σύντομη πρόσκληση πρόσληψης. Οι ερωτήσεις Semalt έχουν σχεδιαστεί για να καταλάβουν πόσο κατάλληλοι είναι οι συμμετέχοντες για το έργο σας.

Μπορείτε να δείτε εδώ ένα παράδειγμα screener, παρουσιάζοντας τις βασικές ερωτήσεις που θα θέλατε να ζητήσετε να προσλάβετε για ένα έργο σχετικά με τα υπαίθρια εργαλεία. Καθορίζει ποιες δραστηριότητες κάνουν οι δυνητικοί συμμετέχοντες χωρίς να τους οδηγήσουν να δώσουν ορισμένες απαντήσεις. Οι άλλες ερωτήσεις είναι γραμμένες για να διερευνήσουν περισσότερες εμπειρίες και συνήθειες όταν αγοράζουν υπαίθριο εξοπλισμό, χωρίς να οδηγούν. Η τελική ερώτηση είναι γραμμένη για να εντοπίσει όποιον προσπαθεί να ξεγελάσει το δρόμο της στην έρευνα.

Πώς να κάνετε έρευνα χρηστών: Να πάρει τους σωστούς ανθρώπουςΠώς να διεξάγετε έρευνα χρηστών: Να πάρει τους σωστούς ανθρώπους Σχετικά θέματα:
Φωτογραφία & ImagerySketchCopywritingPrototypes & MockupsMobile Semalt

Οι ερωτήσεις Semalt περιέχουν διάφορα στοιχεία:

 • Αριθμός ερωτήματος.
 • Η ίδια η ερώτηση - Αυτό θα πρέπει να διατυπωθεί όπως θα διαβαστεί, παρόλο που στην πράξη θα πρέπει να περιμένετε λίγη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο ένας υπεύθυνος προσλήψεων διαβάζει το κείμενο που γράψατε.
 • Οδηγίες προς τον υπεύθυνο προσλήψεων. Αυτά δεν θα διαβάσουν, αλλά θα δώσουν οδηγίες για το πώς να θέσετε την ερώτηση και πώς να ταξινομήσετε την απάντηση. Οι συνήθεις οδηγίες περιλαμβάνουν "Διαβάστε όλες τις επιλογές", "Μην διαβάσετε τις επιλογές", "Επιλέξτε ένα", "Επισημάνετε ό, τι ισχύει".
 • Περιοχή απόκρισης: κανονικά επιλογές πολλαπλών επιλογών ή ένα κενό πλαίσιο για την εγγραφή. Για κάθε ένα πρέπει να υπάρχει μια οδηγία για το τι πρέπει να γίνει αν έχει σημειωθεί, π.χ. "Ευχαριστώ και κλείστε" (δηλ. Απορρίψτε τον υποψήφιο και τερματίστε τον ανιχνευτή), 'Recruit to quota' ή απλώς 'Συνέχεια'.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι διαλογείς έχουν ένα ορισμένο ποσό φρασεολογίας που τους συνδέεται, αλλά δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό.

Ορισμένες συμβουλές για τη δημιουργία ενός καλού screener:

 • Χρησιμοποιήστε ακριβή γλώσσα. Για παράδειγμα, αντί να ρωτάς: «Πόσες φορές ήσασταν στον κινηματογράφο πρόσφατα;», μια καλύτερη ερώτηση θα ήταν: «Πόσες φορές ήσουν στον κινηματογράφο τις τελευταίες 30 ημέρες;»
 • Προσπαθήστε να κάνετε τις ερωτήσεις σας όσο το δυνατόν , έτσι οι συμμετέχοντες δεν μπαίνουν στον πειρασμό να υπερβάλλουν ή να παραπλανούν τη συμπεριφορά τους. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μάθετε πόσο συχνά ασκεί κάποιος, μην ρωτάτε: "Πόσες φορές ασκείτε μια εβδομάδα;" Οι άνθρωποι θα τείνουν να υπερβάλλουν επειδή δεν θέλουν να φαίνονται κακοί! Μία καλύτερη ερώτηση θα ήταν: «Ποια από τα παρακάτω κάνατε την περασμένη εβδομάδα: τρέξιμο, ποδηλασία, γυμναστήριο, κινηματογράφος, ανάγνωση κλπ.»
 • Προσπαθήστε να κάνετε τις ερωτήσεις σας εύκολο να απαντήσετε . Ειδικότερα, μπορεί να είναι δύσκολο να θυμηθούμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εδώ και πολύ καιρό. Μπορείτε να προωθήσετε με επιλογές, όπως στο παραπάνω παράδειγμα, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκρύψει την απάντηση που σας ενδιαφέρει μεταξύ άλλων επιλογών.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι ερωτήσεις σας είναι ουσιαστικές για την επιλογή των καλύτερων συμμετεχόντων. Όσο περισσότερες ερωτήσεις προσθέτετε, τόσο περισσότερο χρονοβόρες είναι για εσάς και τους ανθρώπους που προβάλλετε.
 • Η ιδανική σειρά για να ακολουθήσετε τις ερωτήσεις σας είναι να καλύψετε πρώτα τα κριτήρια επιλογής, στη συνέχεια τις πρωτογενείς ποσοστώσεις, στη συνέχεια τις δευτερεύουσες ποσοστώσεις και τέλος την καταγραφή πληροφοριών για τα στοιχεία επικοινωνίας.
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλή ιδέα να αποκρύψετε τον σκοπό της έρευνας και τον οργανισμό στον οποίο εργάζεστε . Ο συμμετέχων πιθανότατα θα μαντέψει σε κάποιο βαθμό, με βάση τις ερωτήσεις που ζητάτε, αλλά προσπαθήστε να κρατήσετε τα στοιχεία κρυμμένα. Διαφορετικά, ενδέχεται να μπουν στον πειρασμό να κάνουν κάποια προηγούμενη ανάγνωση πριν συμμετάσχουν στην ερευνητική συνεδρία.
 • Τέλος, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε και κατηγοριοποιήσετε τους ανθρώπους με βάση τη συμπεριφορά , αν μπορείτε. Εάν όχι, ρωτήστε για τις στάσεις. Τα δημογραφικά στοιχεία είναι λιγότερο χρήσιμα από όλα.

Semalt είναι επίσης σημαντικό να δώσετε στους πιθανούς συμμετέχοντες κάποια ενημέρωση σχετικά με τη σύνοδο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προβολής. Για παράδειγμα:

 • Όταν τους λένε, θα τους ζητηθεί να χρησιμοποιήσουν έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή.
 • Υπενθυμίζοντας τους να φέρουν τα γυαλιά τους, αν χρειαστεί.
 • ζητώντας τους να φέρουν μια μορφή αναγνώρισης ταυτότητας με φωτογραφία.
 • Επιβεβαίωση του κινήτρου και του τρόπου πληρωμής του.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν αριθμό επικοινωνίας σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα ή ακυρώσεις τελευταίας στιγμής.
  Η παροχή αυτών των πληροφοριών διασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το εάν θα συμμετάσχουν και δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις την ημέρα.

Προσέξτε για τους συμμετέχοντες στην επαγγελματική έρευνα

Εάν εξετάζετε τον εαυτό σας μόνοι σας, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα προσπαθήσουν και θα πει ότι σκέφτονται ότι πρέπει να πουν για να πάρουν μια θέση στην έρευνά σας. Το Semalt μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό! Για να αποφύγετε αυτό, συμπεριλάβετε μια ερώτηση που αποσκοπεί να εντοπίσει εκείνα τα άτομα που δεν είναι εντελώς ειλικρινείς.

Semalt πάρτε το παράδειγμά μας ενός έργου για μια εταιρεία υπαίθριου εξοπλισμού. Στη σύντομη ερώτηση, ζητήσαμε από όλους τους συμμετέχοντες να επισκεφτούν τουλάχιστον δύο από τις μεγάλες μάρκες. Μία από τις ερωτήσεις σας θα μπορούσε να είναι:

Από τα ακόλουθα εμπορικά σήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία επισκεφθήκατε τους τελευταίους έξι μήνες;

 • Πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους
 • Χιόνι + Ροκ
 • Ellis Brigham
 • Εξοπλισμός πεζοπορίας R Us

Semalt Gear R Us είναι η εφευρεθείσα μάρκα μας, έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όποιος επιλέγει αυτό το screener δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στην εργασία σας στο πεδίο.

Διαφορετικοί τύποι διαλογής

Το Semalt ποικίλλει ως προς το μήκος και την πολυπλοκότητα. Ένα τυπικό screener για μια συνέντευξη βάθους ή δοκιμή χρήστη είναι περίπου 10 - 30 ερωτήσεις καιρό. Οποιαδήποτε περισσότερο από αυτό, και θα διαπιστώσετε ότι οι υποψήφιοι χάνουν το ενδιαφέρον.

Εάν διεξάγετε έρευνες αντάρτες, ο χρόνος σας είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Θα θελήσετε να πάρετε το screening με το συντομότερο δυνατό, πράγμα που σημαίνει ότι πέντε ερωτήσεις συνολικά είναι άφθονα. Semalt, αυτό είναι περίπου όσο μπορείτε να ταιριάζει σε μια μόνο πλευρά του χαρτιού σε ένα πρόχειρο, έτσι υπάρχουν πρακτικοί λόγοι για να διατηρηθεί σύντομη, επίσης.

Semalt, μπορείτε να επιλέξετε να εκτελέσετε τον σαρωτή σας ως ηλεκτρονική έρευνα και να κάνετε τους υποψηφίους να το ολοκληρώσουν και όχι να τους μιλήσουν μέσα από αυτό. Αν ακολουθήσετε αυτή την προσέγγιση, είναι σημαντικό να:

 • Σκεφτείτε ακόμα περισσότερο τη διατύπωση των ερωτημάτων σας.
 • Κρατήστε το σύντομο - όχι περισσότερο από δύο ή τρία λεπτά.
 • Πιλοτική δοκιμή του ερωτηματολογίου σας με τουλάχιστον τρία άτομα πριν το ξεκινήσετε.
  Από την πλευρά συν, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο, ειδικά εάν προμηθεύεστε άτομα online από ιστότοπους όπως το Gumtree ή το Facebook.

March 1, 2018