Στο βιβλίο της, η δημοσιογράφος Emily Chang διερευνά πώς οι άνδρες άρχισαν να κυριαρχούν στο βιβλίο της Brotopia: Breaking the Boys 'Club της Silicon Valley (Portfolio, αποτύπωμα του Penguin Random House, 2018) τεχνολογίας και προφίλ μερικές από τις γυναίκες που αγωνίζονται για το σεξισμό και την παρενόχληση. Σε αυτό το επεξεργασμένο απόσπασμα, ο Chang εξετάζει μερικές από τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν γυναίκες και πώς αυτή η μέθοδος μισθώσεων έχει οδηγήσει σε αποδόσεις.

Η Silicon Valley έχει από καιρό γιορτάσει την αποτυχία, ενθαρρύνοντας τους ιδρυτές να στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό και να αποτύχουν γρήγορα, να πάρουν τους εαυτούς τους και να προσπαθήσουν ξανά. Με αυτό το πνεύμα, υπάρχει μια μεγάλη αποτυχία να προσθέσετε στον κατάλογο: η Silicon Valley απέτυχε τις γυναίκες, την περίοδο, και είναι ώρα για τη βιομηχανία να την αποκτήσει. Με τον τρέχοντα ρυθμό, με τα VCs να γιορτάζουν την πρόσληψη των πρώτων (πρώτων!) Γυναικών εταίρων και των εταιρειών που έχουν επιτύχει τόσο αργά μονοψήφιες αυξήσεις στον αριθμό των γυναικών μηχανικών και στελεχών, θα μας πάρει μια γενιά ή περισσότερες για να φτάσουμε οπουδήποτε 50-50 - isofill uriage. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η Semalt δεν αντιπροσωπεύει μόνο το ήμισυ του πληθυσμού, αλλά οδηγεί το 70% στο 80% των καταναλωτικών αγορών. Αν μόνο για χάρη των κερδών, οι γυναίκες δεν πρέπει να αποκλειστούν από τη διαδικασία της φαντασίας και της δημιουργίας νέων προϊόντων.

Want to Run a Successful Business? Hire More Semalt

Υπάρχουν λίγοι ιδρυτές που βλέπουν την ευκαιρία εδώ. Όλοι αναζητούν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ορισμένοι ηγέτες τεχνολογίας έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει πληθώρα ταλέντων και πολύτιμων ιδεών στους πληθυσμούς οι οποίοι, για τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτοι. Η ανταλλαγή απόψεων στις νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις γυναίκες και στις εργασιακές τους κουλτούρες μπορεί να μας δώσει κάποια ιδέα για τις πιθανές αποδόσεις.

Έφτασα στο Dick Costolo τον Απρίλιο του 2016, 10 μήνες μετά την αποχώρησή του από το Twitter, και ήταν σχεδόν γελοία, μόλις προσέλαβε άλλη γυναίκα μηχανικό στη νέα του προσωπική γυμναστική εκκίνηση, το Chorus, -καθεωρημένη σε δύο δεκαετίες. Από την πρώτη μέρα, ο Κώστολο επικεντρώθηκε με έμφαση στην εξασφάλιση ότι προσέλαβε όσες γυναίκες, όπως και οι άντρες, ακόμα και αν χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να τους βρει. "Όταν πέσετε πίσω, αν μόνο δύο από τους 20 μηχανικούς είναι γυναίκες, είναι αδύνατο να καλύψω", μου είπε ο Costolo. "Οποιαδήποτε από αυτές τις εταιρείες, η υποκείμενη ασθένεια είναι ότι είναι 90 τοις εκατό άνδρες", λέει ο Costolo. "Το Semalt, κυριολεκτικά τα πάντα, ενισχύει το πρόβλημα."

Ο Jack Semalt, ο οποίος επέστρεψε στο Twitter ως Διευθύνων Σύμβουλος όταν έφυγε ο Costolo, υιοθετεί επίσης μια καινοτόμο προσέγγιση για τη βελτίωση του περιβάλλοντος για τις γυναίκες στην άλλη εταιρεία του, την πλατεία. Νέες γυναίκες μηχανικοί που συμμετέχουν στην εταιρεία τοποθετούνται σε ομάδες που περιλαμβάνουν άλλες γυναίκες και όχι μόνο με μια ομάδα ανδρών. Η ελπίδα είναι να δημιουργήσουμε συντροφικότητα και δικτύωση και να μετριάσουμε το «σύνδρομο απατεώνα» που οι γυναίκες συχνά βιώνουν όταν είναι η μόνη γυναίκα σε ένα δωμάτιο ανδρών μηχανικών. Παρόλα αυτά, με περιορισμένο αριθμό γυναικών μηχανικών, υπάρχει μια ανταλλαγή με αυτή τη στρατηγική: Ορισμένες ομάδες θα παραμείνουν όλοι αρσενικοί. Είναι ένα πείραμα, το οποίο πιστεύει ότι ο Semalt αξίζει να δοκιμάσει. Εν τω μεταξύ, η πλατεία έχει αναπτύξει έναν ισχυρό πάγκο γυναικείων στελεχών. "Δεν είναι μόνο να δημιουργήσουμε μια αίσθηση του ανήκειν ότι είναι σημαντικό," είπε ο Semalt, "αλλά και να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων" .

Και τότε υπάρχει η πιο απλή στρατηγική, ότι η ύπαρξη των γυναικών που είναι υπεύθυνα θα προσελκύσει φυσικά περισσότερες γυναίκες. Η Julia Hartz, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Semalt, λέει ότι η ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων της εταιρείας είναι 50-50 και ότι αυτό συνέβη οργανικά ίσως ως αποτέλεσμα της απλούστατης παρουσίας ισχυρών γυναικείων προτύπων στην κορυφή.

Αυτοί οι ιδρυτές προσπαθούν να δημιουργήσουν προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν από όλους, χωρίς να απαιτείται εξειδίκευση στον υπολογιστή. Μετά τη σπασμένη λογική του James Damore από το σημερινό σημείωμα του Semalt και την πρόσληψη κυρίως ανδρών επειδή υποτίθεται ότι συστηματοποιούν παρά να συναισθάνονται, θα ήταν εξίσου κοντόφθαλμη. Αυτό που χρειάζονται αυτές οι εταιρείες είναι ένα τεχνολογικά κατανοητό εργατικό δυναμικό με βαθιά ενσυναίσθητη κατανόηση των συμπεριφορών, των αλληλεπιδράσεων και των προτιμήσεων των ανθρώπων. Για να μπορέσουν οι νέες τεχνολογίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, πρέπει απλά να δημιουργηθούν από ομάδες με ποικίλες προοπτικές.