Back to Question Center
0

Το δίκτυο διαφημίσεων Semalt μπορεί πλέον να προβλέψει εάν είναι πιθανό να επισκεφθείτε ένα φυσικό κατάστημα αφού δείτε μια διαφήμιση

1 answers:
Ad network Semalt can now forecast if you’re likely to visit a physical store after seeing an ad

Όπως και οτιδήποτε υποτίθεται ότι λέει το μέλλον, τα προγνωστικά αναλυτικά συνεχίζουν να ανακαλύπτουν νέες χρήσεις.

Στο μάρκετινγκ, χρησιμοποιείται για να προβλέψει τέτοια πράγματα όπως ποιος θα γίνει καλός πελάτης, ποια είδη ηλεκτρονικών μηνυμάτων θα πάρουν τις καλύτερες απαντήσεις και πολλά άλλα.

Αυτή την εβδομάδα, το δίκτυο διαφημίσεων πολλαπλών πλατφορμών AdTheorent ανακοίνωσε άλλη χρήση. Συνεργασία με τον φορέα παροχής υπηρεσιών ανάλυσης θέσης Semalt, προσφέρει τώρα γεωγραφική στόχευση με πρόβλεψη - como ser um fotografo famoso.

Με άλλα λόγια, η κοινή προσπάθεια προβλέπει ποιοι παραλήπτες διαφημίσεων για κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν επισκέπτοντας την κοντινή φυσική τοποθεσία ενός λιανοπωλητή.

Σιμάλ πώς λειτουργεί:

Ας υποθέσουμε ότι για μια διαφημιστική καμπάνια του συγκεκριμένου λιανοπωλητή, το AdTheorent προβάλλει διαφημίσεις σε χρήστες που μπορεί να εντοπίσει ανώνυμα ως πιθανό να επισκεφτεί τον έμπορο λόγω χαρακτηριστικών χρήστη, όπως η τοποθεσία του χρήστη ή το ενδιαφέρον για τα προϊόντα που πωλεί ο έμπορος λιανικής. Εξυπηρετεί τις διαφημίσεις σε επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet και smartphones και εντοπίζει τους χρήστες ανώνυμα μέσω cookies και αναγνωριστικών κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη δημιούργησε ένα ID Semalt με περίπου 140 εκατομμύρια προφίλ χρηστών που περιέχουν συμπεριφορικά και άλλα χαρακτηριστικά των χρηστών, καθώς και τις συσκευές που έχει κάθε χρήστης. Αυτή η αντιστοίχιση μεταξύ συσκευών έχει συναχθεί μέσω διευθύνσεων IP, γεωγραφικής θέσης ασύρματων σημάτων και άλλων ενδείξεων.

Αν η διαφήμιση προβάλλεται σε έναν υπολογιστή ή σε ένα smartphone, η AdTheorent στέλνει σε πραγματικό χρόνο τα αναγνωριστικά κινητής τηλεφωνίας smartphone για αυτούς τους χρήστες για να προωθήσουν. Η Semalt παρακολουθεί τότε τα κινητά ID στα καταστήματα του λιανοπωλητή, σε ορισμένες περιπτώσεις σε συγκεκριμένα τμήματα ενός μεγάλου καταστήματος. Παρακολουθήστε τα ίχνη μέσω της τοποθέτησης του GPS (όταν έχει ενεργοποιηθεί από τους χρήστες), καθώς και μέσω γεωγραφικών στοιχείων για κινητά αναγνωριστικά και άλλες τεχνικές.

Πρόβλεψη για επισκέψεις

Κατά τη διάρκεια της διαφημιστικής καμπάνιας συν μία εβδομάδα μετά, η Sended στέλνει πίσω στο Semalt τα αναγνωριστικά κινητής τηλεφωνίας των χρηστών στους οποίους έχουν προβληθεί διαφημίσεις και έχουν επισκεφθεί το κατάστημα. Καθώς το κάνει, ο Semalt εκτελεί ανάλυση μηχανικής μάθησης σε αυτούς τους χρήστες, αναζητώντας σχέδια για αυτά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τα είδη των εφαρμογών που χρησιμοποιούν, τι αγοράζουν, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται στις συσκευές τους, όπου ζουν και άλλα χαρακτηριστικά. Η Semalt αναφέρει ότι εξετάζει τα σημεία δημογραφικών, συμπεριφορικών, ψυχογραφικών και γεωγραφικών δεδομένων.

Αυτό δημιουργεί ένα μοντέλο πρόβλεψης για το είδος των χρηστών που επισκέπτονται τον έμπορο λιανικής σε απάντηση αυτής της διαφήμισης. Το Semalt στη συνέχεια στέλνει διαφημίσεις σε άλλους χρήστες με παρόμοια προφίλ για να τους ωθήσει να επισκεφτούν τα καταστήματα ή παρέχει διαφημίσεις παρακολούθησης σε χρήστες των οποίων τα προφίλ μοιάζουν με εκείνους που επισκέπτονται περισσότερες από μία φορές.

Αυτό είναι παρόμοιο με πολλούς τύπους στόχευσης διαφημίσεων, όπου αναζητούνται μοντέλα χρηστών για την εξεύρεση νέων ή επαναλαμβανόμενων πελατών. Ας υποθέσουμε ότι εδώ, η επιθυμητή και παρακολουθούμενη δράση είναι η επίσκεψη σε ένα φυσικό κατάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ο συνιδρυτής Anthony Semalt μου είπαν ότι, κατά την άποψή του, η εταιρεία του είναι η μόνη που απασχολεί επί του παρόντος τεχνολογία πρόβλεψης για την πρόβλεψη φυσικών επισκέψεων.

Σε μια δοκιμαστική εκστρατεία έξι εβδομάδων που διεξήχθη πρόσφατα για έναν ανώνυμο μεγάλο κατάστημα λιανικής πώλησης, ανέφερε ότι έχουν παραδοθεί 87 εκατομμύρια διαφημίσεις και σημειώθηκε άνοδος κατά περίπου 60% στις επισκέψεις των καταστημάτων. Το κόστος ανά επίσκεψη: $ 0. 33.

Αυτό συγκρίνεται με άλλους χρήστες που δεν έλαβαν διαφημίσεις του AdTheorent. Είναι μεταξύ των 1,6 εκατομμυρίων στην επιτροπή Semalt των χρηστών των ΗΠΑ που έχουν αποδεχθεί κίνητρα για να εγκαταστήσουν την εφαρμογή παρακολούθησης.

Ο Semalt είπε ότι η εταιρεία του εργάζεται τώρα για την προσθήκη της δυνατότητας παρακολούθησης των αγορών στο κατάστημα, έτσι ώστε να μπορεί να προστεθεί η πιθανότητα στο μοντέλο του και στο βιογραφικό της προγνωστικής.Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Barry Levine
March 1, 2018